Instalirajte Carplay u Golf 6

Instalirajte Carplay u Golf 6

Instalirajte Carplay u Golf 6

Neprestano hvatanje iPhone-a svaki put kada ste na putu je rizik koji može biti fatalan. Carplay, revolucionarna mobilna aplikacija, daje vam mogućnost da vozite dok koristite funkcije svog pametnog telefona. Saznajte više o prednostima Carplay-a i kako da ga instalirate u svoj Volkswagen Golf VI.

 

ZAŠTO INSTALIRATI CARPLAY U VAŠ VOLKSWAGEN?

Važno je instalirati Carplay u Golf 6 iz dva osnovna razloga. Prvo, Carplay vam omogućava da brzo upućujete pozive i šaljete poruke, a da ne izgubite iz vida svoje putovanje. Ne samo da možete slati poruke pomoću ove aplikacije, već možete i čitati sve vrste dolaznih poruka.

Drugo, Carplay vam omogućava da slušate svoju omiljenu muziku jednim klikom. U stvari, sve komande u aplikaciji Carplay se prikazuju direktno na kontrolnoj tabli automobila. Međutim, možete da koristite glasovnu komandu Siri da biste radili ono što želite, a da ne skrećete pogled dok vozite.

Na primer, možete da kažete Siri da promeni muziku ili da pojača ili smanji jačinu zvuka. Međutim, za ljubitelje knjiga i vesti, Siri može preuzeti čitanje vaše omiljene knjige ili vesti dana.

 

KAKO INSTALIRATI CARPLAY U VAŠ GOLF 6

Da biste uživali u Carplay funkcijama, ne morate ništa da instalirate. Pošto je Golf kompatibilan sa Carplay-om, sve što treba da uradite je da ga aktivirate preko kabla, Bluetooth-a ili Wi-Fi-ja. Evo kako da to uradite detaljno.

 

Aktivirajte Carplay preko kabla

Pre nego što povežete svoj uređaj sa kontrolnom tablom vozila, uverite se da je glasovni asistent vašeg telefona povezan. Zatim priključite kabal u USB port na kontrolnoj tabli. Konačno, možete pristupiti aplikaciji Carplay.

Važno je napomenuti da da bi Carplay radio, mobilni telefon mora ostati uključen. Međutim, Golf-ov USB port ima malu struju. Dakle, ne možete da punite svoj iPhone ako je potrebno.

Međutim, utikač može održati stanje vaše baterije kakvo je bilo. Da biste napunili bateriju, preporučljivo je da koristite adapter na utičnici za upaljač za cigarete. Njegova snaga je dovoljno jaka da napaja vaš telefon.

 

AKTIVIRAJTE CARPLAY PREKO BLUETOOTH ILI WIFI VEZE

Da biste aktivirali Carplay preko Bluetooth-a, prvo morate da uključite Bluetooth u vozilu kao i na iPhone-u. Zatim izvršite pretragu sa Golfa 6. Golf će pokušati da pronađe povezane uređaje u blizini.

Čim pronađe vaš, morate kliknuti na njega. Videćete broj potvrde koji morate da potvrdite sa obe strane. Na kraju, držite dugme za glasovnu kontrolu automobila i idite na podešavanja. Zatim ćete morati da izaberete svoj automobil.

Da biste aktivirali Carplay sa Wi-Fi, samo treba da podelite vezu svog mobilnog uređaja sa Volkswagen-om. Zatim morate da se povežete na Wi-Fi mrežu tako što ćete uneti bezbednosni kod ako ga ima. Konačno, možete se povezati da biste koristili Carplay.

Podsećanja radi, MIB navigacija za Volkswagen Golf 6 dozvoljava samo žičanu vezu (preko USB-a) za Carplay. Da biste imali ovu bežičnu opciju, jednostavno morate bežično da povežete Apple Carplay sa ključem.