Instalacija modernog GPS-a na Audi R8

Instalacija modernog GPS-a na Audi R8

INSTALACIJA MODERNOG GPS-a NA AUDI R8

Zahvaljujući tehnološkim otkrićima, nedavni GPS uređaji postaju sve efikasniji. Pored toga što će vam pokazati rutu koja vas zanima, oni takođe mogu da procene gustinu saobraćaja na ruti, da predlože alternativne rute, da naznače najveću dozvoljenu brzinu itd. Ako ste zainteresovani za instaliranje modernijeg GPS-a na vaš Audi R8 , saznajte kako to učiniti pomoću ovog članka.

 

1. korak : Rastavite ekran i originalnu navigaciju

Generalno, ekrani dostupni na tržištu ugrađeni su u navigaciju. Stoga, da biste promenili GPS uređaj, moraćete da zamenite navigaciju u automobilu. Kliknite ovde da biste pronašli odgovarajuću navigaciju za vaš Audi R8.

Da biste to uradili, potreban vam je komplet za demontažu. Prvo ćete morati da uklonite ekran, zatim izlaz klima uređaja i na kraju navigaciju. Važno je da se demontaža vrši ovim redosledom. Pomoću ravnog alata koji se nalazi u kompletu uklonićete ekran klizanjem alata između zaštitnog stakla ekrana i kontrolne table. Tada ćete moći da pristupite šrafovima koji drže ekran na mestu. Sada pomoću šrafcigera odvrnite ekran i uklonite sve veze između kontrolne table i ekrana.

Sada pređimo na uklanjanje navigacije. Da biste to uradili, moraćete da uklonite izlaz klima uređaja. Jednom kada se to uradi, imaćete pristup šrafovima koji drže navigaciju. Uklonite ih samo da biste uklonili navigaciju.

 

2. korak : Povežite i konfigurišite ekran

Za ovaj korak moraćete da imate na raspolaganju šemu povezivanja Audi R8, kao i multimetar i AA bateriju. Iz šeme povezivanja znaćete veze koje ćete morati da napravite. Pažljivim sledenjem uputstava na dijagramu moći ćete efikasno da uspostavite veze sa navigacijom. Multimetar i baterija će se koristiti za identifikaciju žica uzemljenja, pozitivnih kablova baterije i ostalih dodataka.

 

3. korak : Pravilno instalirajte svoju novu navigaciju

Da biste bili sigurni da je navigacija pravilno povezan i da radi, moraćete da isključite kontakt, a zatim da ga uključite. Ako se uključi i ispravno funkcioniše, pređite na vezu sa dodatnom perifernom opremom, kao što su kamera za vožnju unazad, GPS antena, radio antena, Mirror Link i DVB-T kutija za digitalnu TV.

Kada se sve veze uspostave, postavite i zašrafite navigaciju. Zatim vratite izlaz klima uređaja na svoje mesto i na kraju instalirajte ekran osetljiv na dodir. Sada morate samo da šrafove za pričvršćivanje ekrana na kontrolnoj tabli dovršite instalaciju GPS navigacije. Konfigurišite svoja podešavanja i gotovi ste.

Sada na svoj Audi R8 možete instalirati bilo koji GPS poslednje generacije kao profesionalac zadatka. Sve što treba da uradite je da sledite postupak rastavljanja, povezivanja i instaliranja navigacije kao što je opisano u ovom članku.