Instalacija Carplay za Mercedes B klase

Instalacija Carplay za Mercedes B klase

Instalacija Carplay za Mercedes B klase

Bezbednost na putevima zavisi od pravilnog ponašanja učesnika u saobraćaju. Ne ometajte se tokom vožnje. Od toga zavisi vaš i mir drugih! Carplay je rešenje dizajnirano da učini vožnju autonomnom. Da biste ga ugradili u svoju Mercedes B klase, ne morate da iznosite tešku artiljeriju. Samo neka vam ovaj članak bude vodič!

 

CARPLAY : KOJI JE KONCEPT?

Danas su iPhone uređaji toliko korisni da ih uvek nosimo sa sobom. Čak i kada vozimo auto, moramo da proverimo svoj mobilni telefon. Ovo je veoma zgodno da odgovorite na hitan poziv iz kancelarije ili kuće. Ali pritom više nismo fokusirani na putovanje i nažalost može se desiti nesreća. Carplay je najsigurniji način da izbegnete bilo kakve smetnje tokom vožnje. Bez obzira da li osećate potrebu da pošaljete poruku u poslednjem trenutku svojim najmilijima, ili želite da proverite svoju e-poštu ili šta god želite, sa Carplay-om ste sigurni. To je vaš kopilot tokom vaše avanture na putu.

 

KOJE SU KARAKTERISTIKE CARPLAY-a ZA MERCEDES B KLASE?

Aplikacija Carplay dostupna je za vašu Mercedes B klasu i može da vam pruži idealnu pomoć za kontrolisanu vožnju. Pored toga što vam pruža ad hoc info-zabavu, Apple Carplay će vam omogućiti da:

- Budete bezbedni u kontaktu sa svojim prijateljima;

- Razmenite poruke sa svojim najmilijima u realnom vremenu;

- Pretražujte internet bez ikakvih problema;

- Slušate muziku, podkastove i drugi sadržaj za svoje uživanje;

- Uključite svoje omiljene radio stanice da biste bili u toku sa vestima;

- Pratite navigaciju da biste kontrolisali saobraćaj;

- Pristupite svojim omiljenim iPhone aplikacijama;

- Interakcija sa Siri;

 

KAKO UŽIVATI U CARPLAY-u U SVOM MERCEDESU B KLASE?

S obzirom na mnoge prednosti korišćenja ovog modernog alata, neophodno je da ga imate u svom Mercedesu B klase. Stoga bi trebalo da instalirate Carplay u svoje vozilo da biste mogli da uživate u njemu. Pa kako to da uradite?

 

1. slučaj : žičana veza

Pokrenite svoje vozilo uključivanjem paljenja. Kada to uradite, moraćete da koristite originalni kabal po mogućnosti, koji ćete spojiti na konzolu vašeg vozila. Dva kraja ovog kabla treba da budu postavljena na kraju za punjenje iPhone-a i USB portu Mercedesa B klase.

 

2. slučaj : bežična veza

Za drugu opciju, proces je isti kao uparivanje dva Bluetooth uređaja. Prvo pokušajte da uključite Bluetooth na uređaju u vozilu, a takođe i na vašem iPhone-u. Nakon toga ćete potražiti svoj uređaj na listi uređaja prikazanih na displeju na ploči. Zatim izaberite svoj pametni telefon i potvrdite uparivanje. Videćete da se na ekranu Mercedes B klase pojavljuje ikona veze u oba slučaja da biste potvrdili uspeh instalacije.

To je sve što vam treba da instalirate Carplay u svoj Mercedes B klase. Sada je na vama!