Instalacija Carplay-a u Audi A8

Instalacija Carplay-a u Audi A8

Instalacija Carplay-a u Audi A8

Uspon tehnologije omogućio je ljudima da žive udobnije. Ako imate Audi A8, na primer, trebalo bi da nabavite odgovarajuću opremu da biste uživali u ovom čudu što je duže moguće. Carplay je tehnološki podvig koji čini vožnju bezbednijom. O čemu se zapravo radi? Kako uživati u Apple Carplay-u u Audiju A8? Sledećih nekoliko redova ovog članka će baciti više svetla na ovu temu.

 

ŠTA JE CARPLAY I KOJU ULOGU IMA?

Apple Carplay je komunikacioni i informacioni alat za savremena vozila. To je stub za pravilno funkcionisanje infotainment-a. Zaista, Carplay efikasnije zadovoljava potrebe vozača. Danas je postalo teško, ako ne i gotovo nemoguće, odvojiti se od mobilnog telefona, čak i tokom vožnje. Ovo je sasvim razumljivo. Pošto je pametni telefon pravi rudnik informacija i funkcija koje nam omogućavaju da budemo u kontaktu sa našim kupcima, našim najmilijima i mnogim drugim ljudima. Međutim, upotreba tokom vožnje je sve samo ne preporučljiva. To je najsigurniji način da uđete u nevolje (nesreće, gubitak bodova na dozvoli, itd.). Dakle, Carplay vam nudi rešenje da ostanete na pravom putu. Pored toga što vam pomaže da ostanete fokusirani tokom vožnje, ovaj alat će vam omogućiti da iskoristite prednosti glavnih karakteristika vašeg pametnog telefona. I ovo, samo koristeći svoj glas.

 

KOJE SU PREDNOSTI KADA IMATE CARPLAY U AUDI A8?

Instaliranjem Carplay-a u svoju limuzinu, imate pristup višestrukim funkcijama. Pored toga što možete lakše da obavljate određene radnje u svom vozilu, možete imati koristi od veoma sofisticirane pomoći u vožnji. Zahvaljujući Carplay-u, moguće je:

- Telefonirati tokom vožnje;

- Slati poruke u bilo kom trenutku bez napuštanja puta;

- Pustite multimedijalni sadržaj za više zabave;

- Pretražite internet;

- Konsultujte svoju e-poštu, svoj dnevni red i sve svoje rasporede;

- Imajte navigacione karte na dohvat ruke;

- Snimite slike kamerom;

- Pratite svoje omiljene radio stanice da ne biste propustili nijednu emisiju;

- Koristite glasovnu komandu Siri.

 

KAKO INSTALIRATI CARPLAY U VAŠ AUDI A8?

Da biste uživali u karakteristikama Carplay-a, trebalo bi da ga imate u svom vozilu. Da biste to uradili, uverite se da imate Apple Carplay modul u svom Audi A8 prateći uputstva u uputstvu za upotrebu. Uputstva su jednostavna, samo postavite alat iza kontrolne table. Uređaj je Plug & Play, tako da nećete imati problema. Nakon toga, vreme je za završnu fazu, koja se sastoji od povezivanja vašeg iPhone-a sa novim interfejsom vozila.

 

Kako povezati svoj iPhone sa Apple Carplay u Audi A8?

Neophodno je razlikovati vezu preko Bluetooth-a i onu preko kabla za povezivanje. Druga opcija je mnogo jednostavnija. Proces je isti kao i povezivanje telefona sa računarom preko USB kabla. Što se tiče prve opcije, bežične veze, prvo morate uključiti Bluetooth na iPhone-u, a zatim ga upariti sa Apple Carplay-om. Ostaje samo da počnete da koristite Carplay u svom Audiju A8.