Hi Car Huawei VS. Carplay

Hi Car Huawei VS. Carplay

Hi Car Huawei VS. Carplay

Tehnologija, poput plimnog talasa, nosi sve na svom putu. Ona pomaže čoveku i obezbeđuje mu neophodnu opremu za njegovo dobro. Najnovije verzije automobila opremljene su veoma sofisticiranim alatima koji usrećuju mnoge ljude. Među ovim alatima moramo razlikovati nezaobilazni Apple Carplay i neodoljivi Hi Car Huawei. Evo veoma detaljnog poređenja ovog poslednjeg.

 

HI CAR HUAWEI

Nedavno najavljen od strane industrijske firme Huawei, ovaj uređaj ima veoma ubedljive aspekte za dobro ponašanje. Za koga je on zapravo?

 

Šta je HiCar?

To je aplikacija koja vam omogućava da kontrolišete vozilo sa svog pametnog telefona. Ideja je vrlo jednostavna: u svom posedu imate alat koji neće voziti vaše vozilo, ali će vam omogućiti da obavljate neke važne zadatke. HiCar je sličan Android Auto alatu. Ali, radi sa Harmony OS, novim operativnim sistemom kompanije Huawei koji će verovatno uskoro zameniti Android. Međutim, ovaj alat je trenutno dostupan samo na Huawei vrhunskim modelima, odnosno Mate i P serije.

 

Koje su karakteristike HiCar-a?

Huawei je razvio sistem koji postaje središte kontrole automobila. Sa HiCar-om možete podesiti klima uređaj, kontrolisati prozore i brisače, zaključati vrata vašeg vozila i još mnogo toga. Aplikacija vam takođe omogućava da snimate fotografije ili čak video zapise, koristeći kamere vašeg pametnog telefona, a zatim ih lako delite. Kada se Hi Car poveže sa vašim automobilom, pojavljuje se na ekranu kontrolne table i pruža korisne informacije koje će vam pomoći da upravljate vozilom.

 

APPLE CARPLAY

To je najpoznatije sredstvo u svetu autonomne vožnje. Razvio ga je Apple i radi sa vozilima opremljenim iOS-om.

 

Šta je Carplay?

To je vaš kopilot tokom raznih putovanja. Carplay je aplikacija koja obezbeđuje savršenu interakciju sa pametnim telefonom i vašim iPhone-om. Sa ovim alatom, kao da kucate na pametnom telefonu dok vozite, sa potpunim samopouzdanjem. Dostupan samo na iPhone uređajima sa najmanje iOS 7.1, Carplay vas čini zavisnijim od vašeg automobila.

 

Koje su karakteristike Carplay-a?

Ovaj uređaj, kada se jednom uključi, omogućiće vam da lakše obavljate različite zadatke. Za početak, možete koristiti svoj iPhone za otključavanje vrata automobila. Pod određenim uslovima, moguće je čak i pokretanje automobila preko iPhone-a. Ovo je veoma zgodno da imate potpunu kontrolu nad svojim automobilom. Carplay vam nudi kontrolnu tablu koja zamenjuje vaš pametni telefon. To znači da možete imati koristi od istih funkcionalnosti vašeg iPhone-a sa kontrolne table automobila. Na primer, možete postaviti pozadinu po svom izboru, uputiti telefonski poziv, komunicirati putem tekstualnih poruka, koristiti Siri, pa čak i instalirati aplikacije iz prodavnice aplikacija. Ovaj alat može da odredi vašu rutu samo na osnovu vaših navika. Nije potcenjivanje reći da je Carplay savršen vodič za prosečnog vozača.

Ukratko, Hi Car Huawei i Carplay su sve aplikacije koje olakšavaju vožnju. Oni pružaju stvarnu pomoć dok obezbeđuju vašu bezbednost. Međutim, Hi Car je još uvek manje dostupan jer je još uvek u začetku.