Generička navigacija za čamac

Generička navigacija za čamac

GENERIČKA NAVIGACIJA ZA ČAMAC

Navigacija se razlikuju jedna od druge. Oni koji se koriste za vozila ne mogu biti isti kao oni koji se koriste za čamce. S obzirom na ponekad veći rizik od vožnje čamcem, nečija navigacija mora da bude sposobniji i najsavremeniji. Evo svega što treba da znate o generičkoj navigaciji za čamce.

 

Generičke navigacije za čamac : osnovne funkcije

Uređaj koji je u pitanju mora biti moćan i praktičan. Mora da ima noviji operativni sistem, uključujući Android verziju 10. Mora da ima tehnologiju koja vam omogućava da projektujete ekran svog pametnog telefona na navigaciju: Tehnologija Mirror link je primer. Pored toga, mora biti kompatibilan sa komandama na volanu koje dolaze sa čamcem. Takođe mora biti u stanju da zadrži prezentaciju prednjeg i zadnjeg radara, ovo je veoma važno.

 

Generička navigacija za čamac : GPS navigacija

Rizikujete da izađete na okean gde se lako izgubite, tako da najmanje što možete da uradite je da imate GPS navigacionu mapu na navigaciji. Naravno, mora biti u stanju da funkcioniše bez interneta jer možete izgubiti mrežu u bilo kom trenutku, posebno ako plovite dubokom vodom. Vaš uređaj takođe mora da ima mogućnost da pristupi Play prodavnici vašeg telefona da preuzme GPS aplikaciju(e) po vašem izboru.

 

Generička navigacija za čamac : specifične karakteristike

Pored toga što ima Android 10 sistem, uređaj mora biti u mogućnosti da se poveže na internet preko Wi-Fi mreže ili putem deljenja mobilne veze vašeg pametnog telefona. Mora da ima mogućnost da pristupi Play prodavnici preko vašeg telefona da bi preuzeo neke neophodne aplikacije. Što se tiče ekrana, to mora biti 7-inčni ekran osetljiv na dodir sa HD rezolucijom koji nudi dobar kvalitet slike. Takođe mora imati istraživač datoteka sa funkcijom Dual Zone koja vam omogućava da istovremeno slušate muziku i pretražujete. Njegov integrisani Bluetooth mora biti efikasan, nudeći vam mogućnost pristupa svom telefonskom imeniku. Njegov Bluetooth takođe mora da vam omogući strimovanje zvuka.

 

Generičke navigacije za čamac : dimenzije

Navigacija koja se može ugraditi na čamce obično ima dvostruku DIN veličinu. Međutim, veoma je važno da dotična navigacija bude savršeno prilagođena otvoru koji je predviđen za prijem. Kada je instalirate, obavezno preduzmite neophodne mere predostrožnosti kako bi različite veze bile uspešne. Da biste to uradili, uz uređaj se isporučuje određena dodatna oprema. Ako naiđete na bilo kakve poteškoće tokom instalacije, ne oklevajte da konsultujete uputstvo ili pozovite stručnjaka. Najvažnije je da se uverite da je sve instalirano i radi kako treba pre nego što isplovite u svoj čamac.

Generički navigacija za čamce treba da bude konkurentan i praktičan u ponekad teškim uslovima u kojima se zahteva da radi. Pored toga, mora biti vodootporan, tako da čak i ako je čamac delimično poplavljen, moći ćete da pozovete pomoć.