Gde se nalazi osigurač navigacije u Golfu 4?

Gde se nalazi osigurač navigacije u Golfu 4?

GDE SE NALAZI OSIGURAČ NAVIGACIJE U GOLFU 4 ?

Automobili su danas sve više modernizovani i opremljeni najnovijom tehnologijom. Istina je da to doprinosi našoj udobnosti. Ali ovo nije bez svog dela nedostataka za običnog čoveka kada je reč o promeni. Da biste to uradili, morate barem znati gde se nalazi.

 

Zašto menjati osigurač?

Osigurač je zapravo sigurnosni uređaj koji pomaže u zaštiti unutrašnjih uređaja automobila od strujnih udara. To je otpornik sa filamentom srednje gustine koji pomaže u regulisanju napona. Stoga može smanjiti preterano visok napon i usavršiti preterano nizak napon. Činjenica da je kristalna olakšava da se vidi da li je žica još uvek na mestu. Dakle, čim primetite prekid u žarnoj niti, promenite osigurač.

 

Gde pronaći osigurač?

Lokacija osigurača uređaja, u zavisnosti od tipa, obično se može naći na dve odvojene tačke. Obično je petnaest ampera, plave boje i u većini slučajeva je priključen na utičnice od 12 volti. Ako vaše vozilo još uvek ima originalnu navigaciju, osigurač će se naći u kutiji sa osiguračima koja se nalazi unutar vašeg TDI automobila. Konkretno, osigurač treba da bude u zadnjem delu plastičnog poklopca blizu vozačevog sedišta. Takođe možete koristiti priručnik da pronađete idealnu lokaciju vašeg osigurača. Kada pronađete idealnu lokaciju, evo šta treba da uradite sledeće:

- Pažljivo uklonite prekidač za zaustavljanje sa navigacije u automobilu;

- Ispitajte njegovo stanje;

- Zamenite ga dobrim ako je neispravan;

- Odvezite svoje vozilo autotehničaru ako ne pronađete nešto vidljivo pogrešno;

- Na kraju, vratite poklopac i testirajte svoj uređaj.

 

Kako zameniti prekidač vaše rezervne navigacije?

Kada vaš automobil nije opremljen originalnim uređajem, koraci koje treba slediti da biste ga promenili su drugačiji. Evo hronologije ovih koraka:

- Prvo, morate ukloniti jedinicu iz svog automobila;

- Na zadnjoj strani navigacije videćete crnu kutiju na žicama za napajanje. Ovo je kutija sa osiguračima, otvorite je. Unutra ćete videti prekidač uređaja;

- Promenite ga ako je neispravan;

- Na kraju, ponovo sastavite uređaj i ponovo ga uključite.

 

Mere opreza koje treba preduzeti

Pre nego što krenete da menjate osigurač u svojoj navigaciji, morate tačno da znate šta je to i da preduzmete neophodne korake da ga pažljivo zamenite. Lokacija osigurača je prepuna nekoliko drugih, od kojih svi imaju određenu ulogu tokom dotične operacije. Ovo će sprečiti da se jedan uređaj ili kontrola okrene umesto drugog.

Pre nego što preuzmete inicijativu da zamenite osigurač za vašu navigaciju, prvo ga morate locirati. Kada ga pronađete, možete preduzeti neophodne korake da ga zamenite.