Gde postaviti GPS antenu za navigaciju?

Gde postaviti GPS antenu za navigaciju?

Gde postaviti GPS antenu za navigaciju?

Upravo ste naručili GPS antenu i želite da je povežete sa navigacijom? Pa gde onda postaviti GPS antenu?

Da biste saznali gde da instalirate GPS antenu za automobil, postoje dva specifična merenja koja treba proceniti. Sve ćemo objasniti!

 

Prepreke satelitskim signalima

Kao što verovatno znate, navigacija je opremljena GPS-om, radi tako što prima signale sa mreže satelita i može precizno da locira svoj fizički zemaljski položaj.

Da biste instalirali GPS antenu za automobil, neophodno je odabrati mesto sa jasnim pogledom na nebo. U suprotnom, uređaj neće moći da pronađe svoj položaj. Imajte na umu da se ne preporučuje postavljanje antene na metalne krovove vozila. Što da ne? Ova lokacija pogoršava kvalitet signala.

Takođe je preporučljivo izbegavati postavljanje na ili blizu prozora automobila. U stvari, većina zatamnjenih stakala sadrži sitne metalne čestice koje blokiraju GPS signale. Pored toga, satelitski signali ne mogu lako prodreti ni do najdebljih krovova.

Da biste instalirali GPS antenu, morate pažljivo odabrati lokaciju. Da biste izbegli neprijatna iznenađenja, ne ustručavajte se potražiti stručni savet.

 

Tehnologija GPS antena

Da biste znali gde da postavite GPS antenu za navigaciju, važno je uzeti u obzir tehnologiju antene: pasivnu ili aktivnu.

 

Aktivna antena

Ovo je model sa uređajima za pojačavanje signala. Pored toga, ova antena nema faze pojačanja. Drugim rečima, to je pasivna antena sa ugrađenim pojačalom.

Ovaj model GPS antene se može koristiti i za prijem i za prenos. Ako ga instalirate u svoje vozilo, možete nadoknaditi gubitak kablova u aplikacijama za prijem.

 

Pasivna antena

Za pasivne antene, ovi modeli usporavaju GPS signale i prenose ih na navigaciju. Aktivne antene su opremljene pojačalom koje omogućava signale sa veće daljine. Iz tog razloga profesionalci toplo preporučuju aktivne antene.