Gde mogu da pronađem broj šasije?

Gde mogu da pronađem broj šasije?

GDE MOGU DA PRONAĐEM BROJ ŠASIJE?

Broj šasije vašeg vozila je veoma važan podatak koji pomaže svima koji na bilo koji način komuniciraju sa vašim vozilom. Ove informacije su osnovne i pomažu u identifikaciji vašeg vozila. Međutim, mnogi ljudi ne znaju gde da pronađu ovaj broj na automobilu. Ako je to slučaj kod vas, onda ste na pravom mestu.

 

Broj šasije vozila : šta je to?

Broj šasije automobila nije ništa drugo do serijski broj ili identifikacioni broj. Generalno, ovaj broj je jedinstven i omogućava vam da lako identifikujete svoj automobil. Čak i ako postoji nekoliko modela date marke vozila, broj šasije će ostati jedinstven za svaki model. Ovaj broj se ne menja čak ni ako se vaše vozilo preproda ili promeni njegov registarski broj. Broj šasije je za automobil, jedinstveni poreski identifikacioni broj za građanina nacije. Lakše je prepoznati automobil po broju šasije nego po fizičkim karakteristikama.

 

Gde je unesen broj šasije mog automobila?

Da biste imali svoj broj šasije, morate tražiti da vam se izda potvrda o registraciji. Kada obratite malo više pažnje, na prednjem upravljaču, tačnije u donjem desnom uglu, primetićete okvir sa slovima E.NIV. Čim naiđete na ove natpise, ne tražite dalje, broj vaše šasije je odmah ispod njih. U osnovi, to je kod koji se sastoji i od slova i od brojeva. Takođe je moguće pronaći drugo mesto za ovaj isti broj šasije. Sve zavisi od marke, statusa i proizvođača vašeg vozila. S tim u vezi, moguće je pristupiti broju šasije vašeg vozila odlaskom na platformu automobila. Tamo ćete videti pomenuti broj koji će sasvim sigurno biti urezan na ploči.

 

Zašto je potrebno navesti broj šasije?

S vašim brojem šasije lakše je i sigurnije identifikovati vaše vozilo. Moguće je proveriti vlasništvo nad vašim vozilom pozivanjem na ovaj broj. Na primer, ako želite da sklopite osiguranje kod određenog osiguravača, od vas će se tražiti da navedete broj svoje šasije. Ovaj broj će omogućiti osiguravajućoj kući da ima potrebne informacije o istoriji potraživanja ili štete vezane za vaš automobil. Takođe treba zapamtiti da će se samo sa ovim brojem šasije podnositi svi policijski izvještaji ako je vaše vozilo oštećeno bilo kakvom nesrećom.

Zaključak

Broj šasije je identifikator vašeg vozila. Omogućava prepoznavanje i tretiranje na jedinstven i izolovan način. Veoma je korisno prilikom osiguranja vašeg automobila i pomaže osiguravačima da bolje razlikuju vaše vozilo u slučaju potraživanja.