Da li Apple Carplay ili Android Auto u Porscheu?

Da li Apple Carplay ili Android Auto u Porscheu?

Da li Apple Carplay ili Android Auto u Porscheu?

Porsche je luksuzni automobil. Zaslužuje poseban tretman. Sa razvojem tehnologije, moguće je koristiti funkcije vašeg telefona tokom vožnje. A ljudima koji moraju da budu u stalnom kontaktu sa drugima, operativni sistemi dizajnirani za integraciju sa automobilima su od velike pomoći. Među ovim sistemima su Apple CarPlay sistem ili Android Auto sistem. Koji bi bio pogodniji za Porsche?

 

APPLE CARPLAY SISTEM

To je ugrađena verzija iOS -a za vozila. Uopšteno je lako instalirati i koristiti. Platforma za upravljanje je veoma ergonomska i 100% se podudara sa renderovanjem dobijenim na vašem iPhone -u. Nakon povezivanja iPhone -a sa sistemom, moguće je pristupiti svim vašim aplikacijama. Moći ćete da slušate muziku zahvaljujući Spotify, Deezer ili Apple Music.

Sve vase Audio knjige takođe će vam biti nadohvat ruke. Takođe će biti moguće slati i primati poruke. Ali i pozivati i sve to u potpunoj sigurnosti zahvaljujući glasovnoj komandi. Glasovnom komandom upravlja Siri, glasovni asistent kompanije Apple. Sve ove funkcije su dostupne sa vaše kontrolne table.

Instalacija modula je jednostavna, ali poželjno je da je obavi stručnjak. Međutim, instalacijski video zapis obično se isporučuje s modulom kako bi početnik mogao instalirati. Ovaj video jednostavno ilustruje različite veze između vašeg vozila i Apple CarPlay modula. Ovaj modul vam takođe omogućava da instalirate kameru za vožnju unazad ako vaše vozilo ranije nije imalo kameru.

 

ANDROID AUTO SISTEM

To je verzija mobilnog operativnog sistema Android koja je dizajnirana da se integriše u kontrolnu tablu vozila. Povezivanjem pametnog telefona ili tableta sa Android sistemom automobila moći ćete da upravljate svim funkcijama dostupnim na pametnom telefonu putem kontrolne table vašeg automobila. Glavna dostupna funkcija je GPS navigacija kroz Google mape.

Takođe možete pristupiti svojoj muzici putem različitih aplikacija dostupnih za preuzimanje. Poruke i pozivi nisu isključeni. Zahvaljujući glasovnoj komandi moći ćete bezbedno da upravljate svim njenim funkcijama. Android Auto sistem vam takođe nudi mogućnost pretraživanja interneta. Da biste imali druge funkcije na sistemu, samo morate da preuzmete aplikacije na pametni telefon. Ako ga povežete sa automobilom, moći ćete da koristite sve svoje aplikacije tokom vožnje.

Povezivanje pametnog telefona sa sistemom može se izvršiti putem Bluetooth veze ili USB kabla. Nakon povezivanja, ekran vašeg pametnog telefona prelazi na vašu kontrolnu tablu i imaćete pristup svim funkcijama.

 

CARPLAY ILI ANDROID AUTO?

Izbor između ova dva sistema može izgledati težak. Ali prilično je jednostavno. Oba sistema nude gotovo iste prednosti i funkcionalnost. Oba sistema su takođe pogodna za širok spektar modela automobila. Izbor jednog ili drugog treba da zavisi od modela vašeg telefona. CarPlay za korisnike iOS sistema i Android auto za korisnika Android sistema.