Čitajte svoje e-mailove sa Carplay-om

Čitajte svoje e-mailove sa Carplay-om

Čitajte svoje e-mailove sa Carplay-om

CarPlay je bez sumnje najprodavaniji sistem automobila na svetu, i to sa dobrim razlogom. Međutim, među mnogim funkcijama koje nudi ovaj sistem, korisnici ne mogu da pronađu nijedan trag o aplikaciji koja im omogućava da čitaju e-poštu. Razlog zašto CarPlay ne uključuje takvu funkciju još nije poznat.

 

ŠTA JE E-MAIL? DA LI JE MOGUĆE DA SE KORISTI NA CARPLAY?

Funkcionalnosti koje nudi ova tehnologija koju je razvio Apple su sve brojnije. Na primer, vozač može da ima desetine aplikacija u vozilu kao što su Deezer, Spotify, Waze, Maps, Amazon Music, itd. Takođe mogu da koriste Siri glasovni asistent za upućivanje i/ili primanje poziva, diktiranje poruka, slušanje tekstova , itd. CarPlay nudi vozačima desetine funkcija. Ali za ljude koji žele da čitaju svoje e-mailove na bordu i/ili ih šalju kolegama, ova opcija nažalost nije dostupna.

 

ZAŠTO JE NEMOGUĆE ČITATI E-MAILOVE NA CARPLAY-u?

Ovo je nemoguće jer ne možete da instalirate aplikaciju za e-poštu na Apple CarPlay-u. Da biste pročitali mejl koji ste primili na svoje poštansko sanduče i/ili poslali prijatelju, bolje je da parkirate automobil na bezbednom mestu, uzmete pametni telefon, tablet ili laptop i napišete tekst i/ili pročitate mejl.

Zaista, upotreba pametnog telefona u automobilu je zabranjena. Ne pokušavajte da čitate svoju e-poštu dok vozite ili pišete e-poštu svom kolegi dok vozite 120 km na sat. Ovo vas može dovesti u opasnost. Ako apsolutno morate da pročitate e-poštu ili da je pošaljete primaocu, zaustavite se na prvom odmorištu. Ovo je najsigurnija opcija. Ali ako zaista želite da imate opciju e-pošte na CarPlay-u, postoji rešenje koje će vam se možda svideti.

 

UKLJUČITE MIRRORLINK

Kao i CarPlay, MirrorLink je sistem koji omogućava vozačima da prikažu sadržaj svog pametnog telefona direktno na ekranu kontrolne table. Za razliku od tehnologije koju je razvio Apple, MirrorLink vam omogućava da imate aplikaciju e-pošte na ekranu osetljivom na dodir vozila. Na ovaj način možete čitati svoje e-mailove na bordu ili da ih šaljete svojim kolegama.

MirrorLink takođe ima nekoliko besplatnih aplikacija kao što su vremenska prognoza, wolkmen za slušanje pesama sačuvanih na mobilnom telefonu, GPS... i stotine web radija. Na nekim vozilima, ovaj sistem u automobilu prenosi informacije pametnom telefonu, kao što su potrošnja goriva i prosečna brzina.

Da biste koristili MirrorLink na tabli, potrebno je da preuzmete aplikaciju za svoj model pametnog telefona. Da biste prikazali sistem na kontrolnoj tabli, jednostavno povežite mobilni telefon pomoću USB kabla, pokrenite aplikaciju na telefonu i to je to.

Za profesionalce koji apsolutno žele da čitaju e-poštu na CarPlay-u, nema ništa bolje od pokretanja MirrorLink tehnologije direktno iz svog Carplay modula.

 

REŠENJE ZA ONE SA ORIGINALNIM APPLE CARPLAY-om

Za one koji imaju vozilo sa Apple Carplay tehnologijom, originalno u svom vozilu posle 2016. godine, onda postoji rešenje koje je jednostavno da povežu naš adapter CANBUS BOX da bi mogli da pristupe mejlovima, pa čak i aplikacijama kao što su Youtube, Netflix, ...