Čemu služi ulazni priključak? (AUX)

Čemu služi ulazni priključak? (AUX)

Čemu služi ulazni priključak? (AUX)

Iako je moguće Bluetooth koristiti za povezivanje pametnog telefona sa navigacijom u automobilu, ulazni priključak je i dalje rešenje koje vozači najviše koriste. Iako ulazni priključak nema na najnovijim Apple uređajima, prisutan je na milionima mobilnih uređaja širom sveta. Ali koja je tačno svrha pomoćnog (AUX) priključka? Razmatramo situaciju!

 

Šta je ulazni priključak?

Jednostavno rečeno, ulazni priključak (AUX) je utičnica koja se najčešće nalazi na navigaciji i koristi se za povezivanje spoljašnjeg valkmana, pametnog telefona ili tableta putem kabla. Tako vozač može slušati muziku sačuvanu na njegovom uređaju direktno kroz zvučnike automobila.

U našoj internet prodavnici većina navigacija nudi pomoćnu utičnicu na prednjoj ploči. Naravno, Bluetooth možete koristiti za povezivanje bilo kog uređaja, ali ovo rešenje ponekad može biti vrlo korisno za povezivanje pametnog telefona bez „istovara“ ili za povezivanje uređaja koji nema Bluetooth vezu.

 

Ulaz za priključak za slušanje muzike u automobilu

Nema ništa bolje od toga da u automobilu imate utičnicu za priključivanje pametnog telefona i slušanje vaših omiljenih pesama. Iako nam tehnologija nudi nova i sve sofisticirana rešenja, utičnica se i dalje sve više koristi u automobilima. U stvari, AUX se može naći u svim vozilima, bez izuzetka. Brendovi dobro znaju da ga automobili, između ostalog, koriste za preslušavanje muzike koja se čuva na njihovim mobilnim uređajima.

Imajte na umu da na tržištu postoje tri modela utikača:

- 6,35 mm utičnica

- Utikač od 3,5 mm

- Utikač od 2,5 mm

U nekim automobilima utikač se zamenjuje sa dva RCA utikača. Oni igraju istu ulogu, ali kabal koji se koristi za povezivanje pametnog telefona sa vozilom nije isti. Pored toga, treba da znate da se položaj utikača AUX razlikuje od automobila do automobila. Na nekim modelima skriven je u centralnom naslonu za ruke.