Carplay žičani VS bežični

Carplay žičani VS bežični

Carplay žičani VS bežični

Ovih dana se mnogo toga dešava u automobilskoj industriji. Tehnologija promoviše napredak ovog sektora kroz svoje genijalne radove. Sa sistemima osmišljenim da olakšaju saobraćaj korisnicima, mnoge kompanije doprinose uživanju u ljudskom životu. Jedan primer su žičani Carplay i bežični Carplay. U ovom članku ćete otkriti posebnosti ili razlike ova dva velika sistema.

 

ŠTA JE ŽIČANI CARPLAY?

Vredi napomenuti da je Carplay ubacivanje iOS -a džinovske američke marke Apple u automobile. To je sistem koji se može koristiti u vozilu, na ekranu koji se nalazi u sredini centralne konzole. Omogućava vam upućivanje poziva, korišćenje GPS -a, slanje poruka, slušanje snimljene ili strimovane muzike.

Slično kao i Opelov sistem IntelliLink, Carplay je produžetak pametnog telefona na ekranu vozila. Budući da bez njega ne može funkcionirati, a zahteva i žičanu vezu sa uređajem.

Međutim, oslanja se na namenske aplikacije čija je upotreba redizajnirana za vožnju. Stoga moramo žičanom Carplay -om shvatiti upotrebu uređaja pod iOS -om opremljenog Lightning konektorom.

 

BEŽIČNI CARPLAY, ŠTA TO ZNAČI?

Treba napomenuti da je Apple Carplay vremenom poboljšao svoj sistem. Obično prvi sistem zahteva povezivanje USB kabla između iPhone -a i prijemnika. Bluetooth veza i drugi načini bežičnog prenosa podataka nisu mogući.

Međutim, zahvaljujući volji težnje ka savršenstvu, brend proizvodi nešto pažljivije. Zaista, sa bežičnim prijemnikom digitalnih medija, proces korišćenja aplikacije postaje manje komplikovan. Bežični prijemnik nema CD plejer, ali i dalje ima ugrađenu Wi-Fi mrežu koju koristi u kombinaciji sa Bluetooth-om za komunikaciju sa vašim pametnim telefonom.

Kada završite početno podešavanje i uparivanje sa telefonom, možete da pokrenete Carplay na stereo uređaju, a da čak i ne dodirnete telefon kada ste u vozilu.

Bežični Carplay, sa automatizovanim uparivanjem, znači da možete ostaviti telefon u džepu ili naslonu za ruke tokom celog putovanja, a i dalje ćete moći da pristupate svojim porukama, mapama, pesmama, podcastima putem svog stereo uređaja.

 

KOJE SU POSEBNOSTI ILI RAZLIKE IZMEĐU ŽIČANOG I BEŽIČNOG CARPLAY-a?

Sporedna karakteristika Carplay -a je sistematsko punjenje pametnog telefona pri svakom putovanju ako koristite žičanu vezu. Zaista, dok je priključen na USB port vozila, telefon se stalno puni. Ovo je posebno zgodno kada koristite aplikaciju poput navigacije.

S druge strane, sa bežičnim Carplay-om, prenos podataka između iPhone -a i prijemnika trebao bi se odvijati putem Bluetooth -a, Wi -Fi –ja ili kombinacijom oba. Bluetooth bi trebalo da radi za prikazivanje dolaznih poruka, omota albuma, lista pesama i pesama sa iPhone -a. Mape će, s druge strane, zahtevati nešto jače, a to je Wifi. Mora se reći da je ovo jedna od velikih prednosti korišćenja Apple Carplay -a.

Za one koji imaju originalni Apple Carplay instaliran u svom vozilu i žičani, možemo vam ponuditi rešenje sa našim bežičnim Carplay adapterom koji vam omogućava da konvertujete žičani signal u bežični. Brza isporuka!