Carplay za BMW serije 7

Carplay za BMW serije 7

Carplay za BMW serije 7

Carplay u vašem BMW-u serije 7 je rešenje za bolje uživanje u vozilu. Carplay osigurava da se zaista možete koncentrirati na vožnju dok još uvek koristite telefon. Šta je to zaista? Kako uživati u Carplay-u u svom BMW-u serije 7? Ovaj članak vam govori sve što treba da znate.

 

APPLE CARPLAY : ŠTA JE TO?

To je sofisticirani alat koji olakšava život za volanom vašeg BMW-a serije 7. Uz Carplay, nema govora o tome da vas telefon ometa. Često smo navikli da koristimo pametne telefone tokom vožnje. U stvari, neke od aplikacija na njemu postale su neophodne za naše praćenje. WhatsApp Business, na primer, postao je neophodan u komunikaciji sa našim klijentima. Stoga nam je često teško da se rastanemo od toga da ne bismo izgubili ljude.

Međutim, ova navika korišćenja telefona tokom vožnje se uopšte ne preporučuje. To je uzrok mnogih nepoželjnih situacija. I tu dolazi Carplay. On vam daje potpuni pristup vašem iPhone-u dok vozite. Jednostavno rečeno, Carplay je bezbedniji način korišćenja telefona tokom vožnje.

 

KOJE SU KARAKTERISTIKE CARPLAY-a?

Ovaj uređaj je veoma pogodan za uživanje u užitku autonomne vožnje. Carplay je vaš kopilot tokom raznih putovanja. Pruža vam navigacione mape, obaveštava vas o saobraćaju i pomaže vam da izvršite određene radnje u vašem BMW-u serije 7. Kao prednosti Carplay-a možemo izdvojiti:

- Mogućnost pozivanja u bilo kom trenutku;

- Reprodukcija vašeg multimedijalnog sadržaja;

- Pristup vašim omiljenim iPhone aplikacijama;

- Pojednostavljena upotreba zahvaljujući glasovnoj komandi.

 

KAKO UŽIVATI U CARPLAY U SVOM BMW SERIJE 7?

Vaš BMW serije 7 nije opremljen Apple Carplay-om. Dakle, moraćete da ga instalirate. Ne morate da prolazite kroz probleme da ga instalirate. Apple Carplay modul za vaš BMW je Plug & Play. Tako ćete ga staviti u automobil i imati ćete pristup Carplay-u u svom BMW-u serije 7. Sve što treba da uradite je da povežete Carplay sa svojim iPhone-om da biste dovršili instalaciju. Pa kako to da uradite?

Da biste to uradili, trebalo bi da imate najmanje petu generaciju iPhone-a na raspolaganju (Carplay radi samo na telefonima sa najmanje iOS 7.1). Ako ste u okviru standarda, uključite svoj BMW serije 7, a zatim uspostavite vezu između vašeg iPhone-a i BMW-a serije 7. Za ovo postoje dva izbora.

 

1. izbor : povezivanje preko USB-a

Povežite svoj iPhone sa USB portom Apple Carplay modula instaliranog u vašem BMW-u serije 7. Preporučuje se korišćenje kvalitetnog kabla sertifikovanog od strane kompanije Apple.

 

2. izbor : bežična veza

Kada budete sigurni da ste uključili Wifi režim na svom uređaju, pretražite BMW Carplay modul koristeći Bluetooth. Zaista, ovde govorimo o dvostrukoj vezi (Wifi + Bluetooth) Među listom prikazanih uređaja, obavezno izaberite svoj. Na ekranu će se pojaviti ikona veze. I to je sve! Carplay je sada instaliran u vašem BMW-u serije 7.