Carplay za Android

Carplay za Android

Carplay za Android

Bez sumnje, Apple Carplay i Google-ov Android Auto dva su glavna informativno-zabavna sistema koja dolaze u naša vozila. Oni vam jednostavno omogućavaju da pametni telefon direktno povežete sa sistemom u automobilu. Ali da li je moguće imati Carplay na Android navigaciji? To ćemo videti zajedno. Idemo !

 

CARPLAY NA ANDROID NAVIGACIJI

Na Android navigaciji u automobilu izgleda da je „nemoguće“ instalirati CarPlay kako bi se iskoristile razne njegove osobine, posebno kada imate iPhone. Srećom, postoji rešenje.

Jednostavno priključite USB adapter na navigaciju. Da biste to uradili, evo koraka koje treba slediti:

- Preuzmite CarPlay u verziju APK;

- Preuzetu datoteku stavite na USB ključ i instalirajte aplikaciju na navigaciju;

- Kada se aplikacija pokrene, priključite adapter na navigaciju;

- Povežite iPhone sa adapterom pomoću USB kabla (po mogućnosti originalnog ili sertifikovanog);

- I to je to!

Ovo USB žongliranje je "čarobni štapić"! Omogućava vam da instalirate CarPlay na vašu Android navigaciju za nekoliko minuta kako biste uživali u svim prednostima koje nudi ovaj infotainment sistem. To je mali dodatak koji ne košta puno i zasigurno će vam izmamiti osmeh na lice!

 

APPLE CARPLAY I ANDROID AUTO, U ČEMU JE RAZLIKA?

Dokazana je jednostavnost upotrebe Apple CarPlay-a. Ugraditi ga u svoje vozilo znači oprostiti se od grešaka koje se mogu pojaviti na nekim sistemima za zabavu i informisanje. Šlag na torti je što vam Apple daje pristup tasteru glasovne komande koji vam omogućava da koristite Siri, čineći ga još lakšim za upotrebu. Imajte na umu da su samo aplikacije koje je odobrila američka kompanija kompatibilne sa CarPlay-om.

Naravno, Android Auto nudi nam mnoštvo prednosti ali grešaka je sve više i više. Pored toga, sistem nudi brojne aplikacije za razmenu poruka koje mogu omesti vozača, kao što su WhatsApp, Skype, Telegram itd. Zbog toga se mnogi ljudi obraćaju CarPlay-u.