Carplay u Smart ForTwo

Carplay u Smart ForTwo

Carplay u Smart ForTwo

Loša vožnja može nas koštati bodova u našoj dozvoli. Zato je važno preduzeti neophodne korake za usvajanje dobrih vozačkih navika. Ali, pametni telefon je postao toliko koristan da nema govora o rastanku od njega, šta god da radimo. Čak i kada vozimo naš Smart ForTvo, uvek ga imamo sa sobom. Da bi rešio problem, Apple je razvio Carplay, aplikaciju koja vam omogućava da koristite i vaš iPhone i automobil. Pa kako to iskoristiti? Možete saznati više u narednih nekoliko redova ovog članka.

 

CARPLAY : KOJA JE IDEJA?

Carplay je taj alat koji vam omogućava da se fokusirate na put dok koristite telefon. Koncept je jednostavan: reprodukujte svoj iPhone ekran na ekranu Smart Fortwo. Na ovaj način možete pristupiti glavnim karakteristikama iPhone-a dok nastavljate svoje putovanje. Ne morate čak ni da dodirnete ništa na ekranu. Samo pokrenite Siri i recite joj sve svoje različite želje. Ukratko, Carplay aplikacija ima za cilj da obezbedi uspešnu autonomnu vožnju uz kontrolisanu upotrebu vašeg telefona.

 

ZBOG ČEGA SE CARPLAY KORISTI U SMART FORTWO?

Ova aplikacija dostupna vašem Smart ForTwo će pojednostaviti upotrebu vozila. Zaista, imaćete koristi od pomoći tokom vaše avanture na putu. Carplai može da odredi saobraćajnu situaciju kako bi vam pomogao da izbegnete saobraćajne gužve. Takođe, ovaj alat će vam omogućiti da održite kontakt sa svojim najmilijima bez potrebe da se trudite. Jednostavno rečeno, Carplay u Smart ForTwo je savršen način da budete više fokusirani tokom vožnje.

 

KOJE SU PREDNOSTI KORIŠĆENJA CARPLAY-a U VAŠEM SMART FORTWO?

Sve uslužne aplikacije vašeg iPhone-a dostupne su tokom vožnje uz Carplay. Pomaže vam da:

- Pretražujte Internet da biste zadovoljili svoju radoznalost u realnom vremenu;

- Obavljajte telefonske pozive sa prijateljima sa lakoćom;

- Pustite svoj multimedijalni sadržaj za više zabave;

- Pratite svoj plan navigacije da biste izbegli bilo kakve nesporazume itd.

 

KAKO INSTALIRATI CARPLAY NA VAŠ SMART FORTWO?

Proces instalacije ovog uređaja je prilično jednostavan. Prvo pokrenite svoj Smart ForTwo. Kada to uradite, sve što je preostalo je da povežete svoj iPhone sa vozilom. Postoje dve opcije za ovo. Prvi je da koristite USB kabal, dok drugi jednostavno zahteva Bluetooth uređaj.

 

1. slučaj : povezivanje USB kablom

Ovde se od vas traži da koristite originalni kabal da povežete svoj iPhone sa Smart ForTwo konzolom.

 

2. slučaj : povezivanje bežično putem Bluetooth-a i Wifi

Umetnite Carplay bežični adapter u originalni USB port za Carplay funkciju koja je već prisutna u vašem vozilu. Ovaj fantastičan alat će vam omogućiti da čuvate svoj iPhone u torbi, centralnom naslonu za ruke, kutiji za rukavice,... i da koristite Carplay bežično.

Uključite Bluetooth i Wifi režim istovremeno. Zatim potražite svoj telefon sa kontrolne table Smart ForTwo. Sa prikazane liste Bluetooth uređaja, obavezno izaberite svoj uređaj i potvrdite.

Sada ste završili povezivanje vašeg iPhone-a sa Smart ForTwo preko Carplay bežičnog adaptera. Na ekranu će se pojaviti ikona koja potvrđuje uspeh operacije. Ovo je idealan proces za korišćenje Carplay-a na Smart ForTwo.

Sada možete bežično uživati u svom Carplay-u, bez potrebe da isključujete USB kabal svaki put kada zaustavite automobil.