Carplay u Renault Clio 5

Carplay u Renault Clio 5

Carplay u Renault Clio 5

CarPlay je praktičniji i sigurniji način da koristite svoj iPhone dok ste u vozilu, omogućavajući vam da se fokusirate na vožnju. Povezivanjem vašeg iPhone-a na CarPlay, možete koristiti navigaciju, upućivati i primati pozive, slati i primati poruke, slušati muziku i još mnogo toga. CarPlay je kompatibilan sa nekoliko modela automobila uključujući Renault Clio 5.

 

KAKO INSTALIRATI CARPLAY U RENAULT CLIO 5?

Renault Clio 5 je ergonomski, intuitivan i moderan. Kompatibilan je sa Apple CarPlay-om i podseća na pametni telefon. Putnici Clio 5 mogu da prilagode svaki ekran pomoću vidžeta. Novi Clio 5 je pionir sa svojim sistemom indukcionog punjenja za mobilni telefon, koji se nalazi na dnu centralne konzole. Jednostavno stavite svoj pametni telefon na podlogu ispred ručice menjača i on će se automatski napuniti.

Da biste instalirali CarPlay u Clio 5, povežite telefon sa USB portom multimedijalnog sistema i pratite uputstva na ekranu multimedijalnog sistema. Zatim pritisnite dugme 3 i CarPlay usluga će biti aktivirana na vašem multimedijalnom sistemu. CarPlay usluga radi samo ako je pametni telefon povezan na USB port vozila. Da biste bili sigurni da aplikacija radi ispravno, preporučuje se da koristite USB kabal koji je naveo proizvođač vašeg telefona.

 

KOJA JE CARPLAY ULOGA U VAŠEM RENAULT CLIO 5?

Kada je CarPlay aktiviran na vašem Renault Clio 5, donji ekran multimedijalnog ekrana se menja. Ako ne postoji trenutna ruta, prikazuje se kompas, a ako postoji trenutna ruta, prikazuje se vodič za rutu. Kada koristite aplikaciju Android Auto ili CarPlay uslugu, možete pristupiti aplikacijama za navigaciju i muziku na svom pametnom telefonu. Ove aplikacije zamenjuju slične aplikacije koje su već ugrađene u vaš R-Link sistem. Na primer, možete da koristite samo Android Auto/CarPlay navigacionu aplikaciju ili aplikaciju za navigaciju ugrađenu u multimedijalni sistem.

 

KAKO CARPLAY MULTIMEDIJALNI SISTEM RADI SA CLIO 5?

Dugme 4 vam omogućava da izaberete da li će se aplikacija pokrenuti preko CarPlay aplikacije ili preko vašeg multimedijalnog sistema. Kada je CarPlay u upotrebi, neke funkcije multimedijalnog sistema nastavljaju da rade u pozadini. Na primer, ako aktivirate CarPlay i koristite svoj pametni telefon za navigaciju dok se medijski sistem reprodukuje, reprodukcija će se nastaviti.

CarPlay radi samo ako je vaš pametni telefon povezan na USB utičnicu vašeg Renault Clio 5. Multimedijalni ekran možete podesiti u podešavanjima telefona. Kako funkcioniše aplikacija usluge CarPlay zavisi od marke i modela vašeg telefona.

Ako koristite CarPlay multimedijalni sistem, možete da koristite tastere za prepoznavanje glasa na svom CLIO 5 da biste glasom kontrolisali određene funkcije na svom pametnom telefonu. Da biste to uradili, pritisnite i držite dugme 5 na volanu. Toliko stvari možete da uradite u svom Renault Clio 5, zahvaljujući Carplay-u.