Carplay u mom Seat mii

Carplay u mom Seat mii

Carplay u mom Seat mii

Seat mii je malo vozilo sa četiri sedišta. Od 2011. godine ga proizvodi brend Seat koji se nalazi u Španiji. Seat mii je naveden u kategoriji malih gradskih automobila grupe NSF (Nova mala porodica). Imati Carplay u ovom automobilu je važno da ostanete fokusirani na put i da imate potpunu kontrolu nad svojom vožnjom. Šta Carplay radi u Seat mii-u? Kako da podesite Carplay u svom Seat mii-u? Saznajte odgovore na ova pitanja čitajući sledeće redove.

 

ŠTA CARPLAY RADI U MOM SEAT MII?

Kao korisnik iPhone-a, Apple Carplay je jedan od najsigurnijih i najpogodnijih načina da ostanete budni i pažljivi na putu dok koristite svoj telefon. Povezivanjem Carplay-a na vaš iPhone, možete da upućujete pozive, primate i šaljete tekstove, puštate muziku, uživate u navigaciji korak po korak i još mnogo toga.

Ako imate najmanje iOS 13, Carplay kontrolna tabla na vašem Seat mii će vam pružiti atraktivniji pogled na sve ulice ispred vas. Sa Seat mii sistemom za informacije i zabavu, moći ćete da iskoristite prednosti navigacionih funkcija kao što su audio predlozi, Siri komande i aplikacija Mape.

Kada je Carplay podešen u vašem Seat mii, imaćete lakši pristup stvarima kao što su događaji u kalendaru, automatski otvarači vrata, kontrola vaših HomeKit alata i još mnogo toga.

Moraćete samo da se uverite da ste u regionu ili zemlji u kojoj je Apple Carplay dostupan, pošto je Seat mii već vozilo sa omogućenom Carplay-om.

 

KAKO KONFIGURISATI CARPLAY U VAŠEM SEAT MII?

Da biste podesili Carplay u Seat mii, prvo morate da upalite automobil, a zatim proverite da li je Siri omogućena. Sledeći korak će biti povezivanje automobila na vaš iPhone:

1. Ako vam Seat mii dozvoljava da koristite Carplay preko USB kabla, onda ćete morati da obezbedite vezu sa USB portom vozila. Često će na kablu biti ikona pametnog telefona ili Carplay. U svakom slučaju, za povezivanje sa iPhone-om moraćete da koristite kabal tipa Lightning.

2. Ako vam vaš Seat mii daje mogućnost da koristite Carplay i u USB i bežičnom režimu (slučaj hibridnih modela), možete da povežete iPhone direktno na automobil. Kada se ovo uradi, na telefon će biti poslata poruka. Od vas će biti zatraženo da izaberete bežični režim za sledeći put.

Ako vaš Seat mii radi samo u bežičnom režimu sa Carplay-om (ovo je često slučaj sa električnim modelima), jednostavno ćete morati da držite dugme za glasovnu kontrolu na volanu. Tada će morati da se aktiviraju Bluetooth i bežični režim navigacije.

Na iPhone-u idite na podešavanja, zatim na opšte, Carplay i izaberite svoj Seat mii za sinhronizaciju. Takođe možete proveriti uputstvo za automobil. Sadrži mnogo dragocenih informacija i sigurno će vas više voditi.