Carplay u mom Mercedesu GT

Carplay u mom Mercedesu GT

Carplay u mom Mercedesu GT

Mercedes Benz, jedan od najpoznatijih marki luksuznih automobila, nedavno je stekao popularnost svojom opcijom kompatibilnom sa Apple CarPlay -om. Ova aplikacija vam omogućava da vršite sve vrste radnji sa svojim telefonom samo pomoću kontrolnog dugmeta vozila i glasovnih komandi. Saznajte više o ovoj novoj integrisanoj funkciji.

 

APPLE CARPLAY ZA MERCEDES : ŠTA JE TO?

Pošto je veoma rizično, čak i neprikladno, telefonirati ili poslati poruku tokom vožnje, a da ne govorimo o automobilu koji vozite. Apple Carplay ima za cilj da bude jedno od najboljih rešenja. U stvari, aplikacija vam omogućava da bezbedno koristite svoj iPhone dok ste zauzeti vožnjom.

Primarna svrha ovog alata je da vam omogući korišćenje određenih iPhone funkcija bez ometanja tokom vožnje Mercedesom. Ova tehnologija potpuno revolucioniše interakciju vozača sa telefonom prenosom interfejsa uređaja na ekran automobila.

Na ovaj način možete koristiti funkcije poput GPS -a, muzike ili čak razmenjivati poruke putem Siri glasovnog unosa. Iako Carplay radi sa originalnim Apple aplikacijama, mogu se koristiti i druge funkcije nezavisnih proizvođača. One uključuju:

  • iHeart Radio.
  • Spotify
  • Pandora
  • Stitcher

Stoga možete pristupiti originalnom meniju vozila po vašem nahođenju. Dakle, biće potrebno napustiti Apple Carplay da izmeni opcije klima uređaja, kontroliše radio i promeni režim vožnje.

 

KOJI SU MODELI MERCEDESA GT KOMPATIBILNI SA CARPLAY?

Pre svega, Apple CarPlay je objavljen 2016. godine, tako da postoje samo određena vozila koja imaju opciju od 2016. Vlasnici Mercedesa GT koji žele da imaju ovu aplikaciju moraće zato da instaliraju Apple CarPlay modul kompatibilan naravno i sa Android Auto -om i Mirror Link.

Mercedes GT AMG od septembra 2015. kompatibilni su sa sistemom NTG5, pa je sasvim moguće naknadno dodati opciju Carplay za nadogradnju vozila.

Nažalost, nije moguće aktivirati funkciju na Mercedesu GT jer nema Carplay predopreme. Evo modula koji treba instalirati da biste imali koristi od njega: link.

Osim pravog modela automobila, važno je imati i najmanje iPhone 5 da biste mogli uživati u ovoj aplikaciji. Štaviše, samo iOS7 i novije verzije mogu da pokreću Carplay.

 

KAKO POVEZATI VAŠ IPHONE SA CARPLAY MERCEDES GT?

Da biste svoj pametni telefon povezali sa Mercedes CarPlay-om, jednostavno priključite uređaj u USB port automobila. Nakon uključivanja, automobil će otkriti vezu i pojaviće se ikona CarPlay.

U ovom trenutku će se uključiti sve aplikacije kompatibilne sa Apple CarPlay -om. Tada ćete imati izbor da prihvatite automatsko pokretanje telefona ili ne. Ova opcija je posebno korisna jer pamti vaš telefon i postavke kada se priključite.

Takođe možete koristiti Bluetooth funkciju vašeg Mercedesa, ako ga ima. Princip je još jednostavniji. Stavite svoje vozilo u bežični ili Bluetooth režim uparivanja. Pritisnite strelicu "nazad" na džojstiku u centralnoj komandi. Zatim idite na svoj iPhone i izaberite „podešavanja“, a zatim idite na „opšte“. Odaberite CarPlay, Dostupni automobili, a zatim svoj Mercedes.