Carplay u mom Alfa Romeo Giulietta

Carplay u mom Alfa Romeo Giulietta

Carplay u mom Alfa Romeo Giulietta

Potraga za boljim iskustvom vožnje dovela je do pronalaska različitih sistema u automobilu. Jedna od njih je Carplay, jedna od najboljih automobilskih tehnologija. Šta je Carplay? Kako da ga instalirate u svoj Alfa Romeo Giuliettu? Pročitajte ovaj članak da biste saznali. Hajde da počnemo!

 

ŠTA JE CARPLAY?

Carplay je sistem u automobilu koji čini vožnju užitkom zahvaljujući svojim različitim karakteristikama. To uključuje pozive (audio ili video), GPS, reprodukciju multimedije, slanje poruka, itd. Drugim rečima, Carplay je tehnologija, automobilska verzija iOS-a koja proširuje vaš pametni telefon na konzolu vašeg automobila.

Ali ovo proširenje nije integralno. Proširuju se samo alati i aplikacije na vašem pametnom telefonu koji su kompatibilni sa držanjem za volanom. Da, pošto je vožnja zadatak koji zahteva veliku opreznost, važno je uzeti u obzir dimenziju „bezbednosti na putu“ u ovom sistemu koji je razvio Apple.

 

KOJE SU PREDNOSTI CARPLAY-a?

Prednosti instaliranja Carplay-a su dvostruke. Osim pogodnosti koje sistem nudi, on takođe obezbeđuje vašu bezbednost na putu.

Zaista, Carplay vam omogućava da upućujete različite vrste poziva bez potrebe da manipulišete pametnim telefonom tokom vožnje. Apple je, u tu svrhu, integrisao svoju čuvenu glasovnu komandu u svoj sistem. Siri se takođe može koristiti za pristup multimedijalnim sadržajima, korišćenje GPS-a itd.

Carplay je takođe odlično sredstvo komunikacije. Omogućava vam da šaljete tekstualne poruke prijateljima i porodici putem društvenih mreža bez pritiskanja ijednog slova na tastaturi telefona. Moraćete da koristite samo tekst kao govor ili govor kao tekst, dve veoma dobre karakteristike.

 

KAKO INSTALIRATI CARPLAY U ALFA ROMEO GIULIETTA?

Ako posedujete Alfa Romeo Giuliettu i želite da instalirate Carplay, saznajte kako to da uradite u nastavku. Povezivanje Carplay-a sa vašim vozilom može se izvršiti bilo USB kablom ili Bluetooth-om.

 

Povezivanje preko USB kabla

Prvi korak će biti da pokrenete svoju Alfa Romeo Giuliettu i proverite da li je konzola uključena. Zatim ćete koristiti kabal punjača za iPhone da povežete telefon sa konzolom. Ova veza neće napuniti vaš telefon, ali će stabilizovati punjenje telefona. Pošto bi se u ovoj fazi Carplay već automatski pojavio na ekranu vašeg automobila, moraćete samo da pritisnete ikonu koja ga označava na konzoli.

 

Povezivanje putem Bluetootha

Pre svega, morate da aktivirate Bluetooth svog iPhone-a i učinite da ga može detektovati konzola automobila. Drugo, moraćete da na konzoli potražite Bluetooth svog pametnog telefona i izaberete ga.

Sledeći korak je da unesete bezbednosni kod koji će vam biti poslat. Moraćete da popunite kod na svom mobilnom telefonu i na ekranu automobila. Poslednji korak će biti da potvrdite deljenje sa vašeg mobilnog telefona. Nakon toga, videćete da se Carplay automatski pojavljuje na konzoli vašeg automobila.

Carplay je tehnologija automobila koja kombinuje bezbednost na putu i ​​zadovoljstvo vozača. Da biste imali više pogodnosti u vozilu Alfa Romeo Giulietta, instalirajte Carplay.