Carplay u luksuznim automobilima?

Carplay u luksuznim automobilima?

Carplay u luksuznim automobilima?

Ako neki automobili imaju reputaciju luksuza, to je zato što imaju sisteme udobnosti koje obični automobili nemaju. Jedan od ovih sistema je Carplay. Šta je Carplay? Koja je njegova upotreba? Da li je njegovo prisustvo u takozvanim luksuznim automobilima uslov ili izbor? Otkrijte sa nama odgovore na razna pitanja.

 

ŠTA JE CARPLAY?

Carplay je jedna od velikih tehnoloških inovacija koje je napravio Apple. Sistem koji je razvio Apple je jednostavno čudo u smislu automobila. Carplay je sistem koji omogućava proširenje iPhone-a na konzoli automobila.

Konkretno, to je jednostavno verzija iOS-a koja ima specifičnost da je ima u automobile. Sistem vam omogućava da izvršite sledeće radnje tokom vožnje:

- Upućivanje poziva: kasnije mogu biti audio i video

- Pustite muziku jer vam (Carplay) pruža pristup vašim multimedijalnim podacima

- Pronađite rutu zahvaljujući GPS-u

- Šaljite poruke preko društvenih mreža

Zadaci koje Carplay može da obavi su brojni. Najmanje što se može reći o ovim zadacima je da svi oni imaju svoju upotrebu za vozača. Kao što vidite, dupli ekran ne uzima u obzir sve karakteristike i alate telefona. Ekstenzija ekrana je ograničena na aplikacije i alate koji nisu nekompatibilni sa vožnjom. Kao što vidite, držanje volana zahteva veliku koncentraciju.

 

KOJE SU PREDNOSTI KORIŠĆENJA CARPLAY-a?

Carplay je veoma koristan sistem. Pored udobnosti vozača automobila u koji je ugrađen, Carplay obezbeđuje i bezbednost na putu. Što se tiče pogodnosti, Carplay vam omogućava da razmenjujete tekstualne poruke sa prijateljima i porodicom dok vozite automobil preko WhatsApp-a, Facebook-a, Twitter-a i mnogih drugih.

I to nije sve! Sa Carplay-om možete da puštate muziku, upućujete pozive ili koristite svoj GPS. Ne brinite, neće biti na vozaču da drži svoj pametni telefon u ruci i da njime manipuliše tokom vožnje. Ne! On će sve svoje radnje izvoditi korišćenjem Siri, glasovne komande kao nijedna druga, ili korišćenjem funkcija Tekst u govor i Govor u tekst.

 

DA LI JE CARPLAY NEOPHODAN ZA LUKSUZNE AUTOMOBILE?

Kada govorimo o automobilu, i to luksuznom automobilu, morate imati bolji sistem u automobilu koji može pružiti neophodnu udobnost vozaču. Carplay je danas jedna od najboljih automobilskih tehnologija, tako da je od suštinske važnosti da se integriše u sve luksuzne automobile.

Iz tog razloga, danas skoro svi veliki proizvođači automobila čine Carplay kriterijumom koji definiše kvalitet automobila. Postoje mnogi automobilski giganti koji su to već postavili kao uslov. Tu su Tesla, Alfa Romeo, BMW, Aston Martin, Honda, Lamborgini, Ferari, Fijat itd.

Luksuz automobila nije ništa drugo do komunalne usluge koje ovaj sistem predstavlja. Carplay u luksuznim automobilima je tehnološki zahtev. Uslov koji proizvođači automobila koji žele da plasiraju na tržište luksuznih automobila moraju da ispune.

Ipak, treba napomenuti da je Apple Carplay i dalje opcija koja se mora platiti prilikom kupovine automobila, a čak i ako imate luksuzni automobil, nije sigurno da ćete imati ovu opciju. To nije uslov. Ako nemate Carplay u svom luksuznom vozilu, ne ustručavajte se da kontaktirate naš tim koji će vam sigurno pomoći.