Carplay u Audiju A3 e-Tron

Carplay u Audiju A3 e-Tron

Carplay u Audiju A3 e-Tron

Upotreba mobilnih telefona tokom vožnje zabranjena je u svim zemljama. Ovo ograničenje pomaže da se smanji broj nesreća i samim tim da sačuvate svoj život. Ipak, korisnici nastavljaju da krše ovu zabranu. Carplay je definitivno alternativa koja vam omogućava da koristite svoj iPhone u automobilu. Zašto instalirati Carplay u Audiju? Kako to da uradite?

 

ZAŠTO INSTALIRATI CARPLAY U AUDI A3 E-TRON?

Carplay je mobilna aplikacija koju je korisno imati u automobilu. Omogućava vam da ostanete fokusirani dok koristite funkcije svog pametnog telefona. Carplay je takođe prikazan na jednom mestu na vašoj kontrolnoj tabli. Tako da možete brzo da izaberete sve opcije koje želite, a da se ne izgubite iz vida saobraćaj.

Carplay ima mnogo prednosti, uključujući mogućnost pozivanja treće strane. Koristeći Siri, možete da upućujete pozive sa samo nekoliko reči. Siri je glasovna komanda ugrađena u Carplay mobilnu aplikaciju. Automatski se brine o vašim zahtevima i sprečava vas da odvojite koncentraciju od putovanja.

Pored toga, možete slati i primati poruke putem WhatsApp-a, Messenger-a ili e-pošte. Kada se poruke pojave, Siri vam govori ime pošiljaoca i sadržaj.

Konačno, možete slušati svu svoju omiljenu muziku na Carplay-u. Da biste to uradili, dodirnite ekran osetljiv na dodir na kontrolnoj tabli ili recite Siri da pusti vašu omiljenu listu pesama. Ako ste strastveni čitalac, možete da slušate knjige dok ste na putu. Za one koji vole vesti, takođe možete uživati u Sirijinoj pomoći u čitanju vesti.

 

KAKO INSTALIRATI CARPLAY U VAŠ AUDI?

Ne morate da instalirate Carplay u svoje vozilo pošto je aplikacija već u vašem vozilu. Samo treba da ga aktivirate. Ako je vaše vozilo omogućeno za Carplay, imate tri načina da dovršite aktivaciju. Pogledajte ih.

 

Aktivirajte Carplay kablom

Da biste aktivirali Carplay kablom, morate da priključite kabal pametnog telefona u USB port vozila. Prethodno se uverite da ste aktivirali glasovni asistent na svom pametnom telefonu.

 

Aktivirajte Carplay putem Bluetootha

Da biste aktivirali Carplay preko Bluetooth-a, uključite svoju Bluetooth aplikaciju na kontrolnoj tabli automobila. Zatim započnite pretragu i sačekajte da automobil pokupi Bluetooth vašeg pametnog telefona. Kada su vaša dva uređaja uparena, potrebno je da držite dugme za glasovnu kontrolu pored volana. Zatim idite na podešavanja telefona i izaberite opciju automobila u Carplay-u.

 

Aktivirajte Carplay putem Wi-Fi

Aktiviranje Carplay-a preko Wi-Fi mreže je takođe izvodljivo. Samo podelite svoju iPhone vezu sa Wi-Fi mrežom vašeg automobila. Ako vaš Wi-Fi zahteva kod za povezivanje, unesite kod i povežite se.

 

KAKO DA ZNAM DA LI JE MOJ AUTOMOBIL KOMPATIBILAN SA CARPLAY-om?

Da biste saznali da li je vaše vozilo kompatibilno sa Carplay-om, samo idite na meni administracije. Ako pronađete aplikaciju posvećenu Apple-u, onda ste kompatibilni sa Carplay-om.

Takođe možete kontaktirati svog prodavca da biste dobili informacije o vašem vozilu. Takođe možete isprobati tako što ćete samo priključiti iPhone kabal u USB port automobila. Ako se aplikacija pojavi, vaše vozilo je kompatibilno sa Carplay-om.