Carplay sa Iphone 13

Carplay sa Iphone 13

Carplay sa Iphone 13

iPhone je postao naš svakodnevni najbolji prijatelj. Nudi više funkcija koje dobro posluju. Pogotovo što su 4 nova modela iPhone 13 već dostupna za pretprodaju, sa neverovatnim karakteristikama. Očigledno je da bez ove igračke više ne možemo. Čak i dok vozimo automobil, osećamo krajnju potrebu da uživamo u društvu ovog pametnog telefona. Carplay je pouzdaniji način za sigurnu vožnju, čak i ako ste sa svojim iPhoneom 13. O čemu se konkretno radi? Ovaj članak vam govori mnogo o tome.

 

KRATAK OPIS IPHONE 13

Potpuno nova serija iPhone 13 upravo se pojavila na tržištu sa 4 različita modela. Zaista, moramo razlikovati iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max. Ovi različiti modeli najnovije generacije Appleovih pametnih telefona opremljeni su moćnim čipom A15 koji ih čini još praktičnijima. Dizajn 13 modela je uspešan jer su ivice napravljene od nerđajućeg čelika veoma čistih boja. Što se tiče funkcionalnosti, serija iPhone 13 ne radi stvari na pola. Obećava jasno zavodljivo iskustvo.

 

KAKO RADI CARPLAY SA IPHONE-om 13?

Da biste uživali u Carplay -u sa svojim iPhone -om, trebalo bi da imate iOS verziju veću ili jednaku 7.1. Ovo neće biti problem za iPhone 13 jer se isporučuje sa najnovijim ažuriranjem za iOS 15. Da biste započeli, trebalo bi da uparite svoje vozilo i iPhone 13 prateći ove korake:

Pokrenite vozilo dok se uverite da je Siri aktivirana i da radi

Uspostavite vezu između vašeg iPhone 13 i vašeg vozila

U ovom trenutku imate dva izbora u zavisnosti od modela vašeg automobila. Prvi izbor je korišćenje USB kabla, dok je drugi Bluetooth.

1. U prvom slučaju, jednostavno priključite svoj iPhone 13 u USB port vašeg vozila. Ne brinite. USB port ima oznaku koja će vas voditi.

2. U drugom slučaju, uključite glasovnu kontrolu vašeg vozila i ostavite je uključenom. Zatim uključite bežični (Bluetooth) režim na navigaciji u automobilu. Sada uzmite telefon i sledite ove korake: idite na Podešavanja, zatim Opšte, pa Carplay. Zatim ćete označiti polje Dostupni automobili. Sve što treba da uradite je da odaberete svoju i gotovi ste. Ako i dalje imate problema sa vezom, možete pokušati da pogledate priručnik za svoj automobil.

Jednom kada se veza uspostavi, sve što trebate učiniti je pitati Siri šta želite i bit ćete zadovoljni. Carplay sa iPhoneom 13 može:

- Pomaže vam tokom celog putovanja;

- Otvorite garažna vrata;

- Otključavanje i zaključavanje vrata vašeg vozila;

- Telefonirati;

- Koristite kameru;

- Reprodukujte multimedijalne sadržaje itd.

Ukratko, Carplay je poboljšana metoda uživanja u autonomnoj vožnji u svim svojim državama. Njegov rad sa iPhoneom 13 dodatni je pokazatelj njegove efikasnosti.

Jedna stvar koju moramo istaći je da je iPhone 13 upravo objavljen u vreme ovog članka i da su se neki korisnici žalili na probleme sa vezom Apple Carplay bežične mreže. Apple bi već radio na korektivnom ažuriranju.

Nastaviće se...