Carplay problem na navigacijama Alpine, evo privremenog rešenja

Carplay problem na navigacijama Alpine, evo privremenog rešenja

Carplay problem na navigacijama Alpine, evo privremenog rešenja

Konkretno, novo ažuriranje operativnog sistema znači da se CarPlay više ne pojavljuje kao opcija na navigacijama Alpine, a Bluetooth ostaje jedini način za povezivanje glavne jedinice sa mobilnim uređajem. Hajde da pogledamo predloženo rešenje.

Ali korisnici na društvenim mrežama se žale na još dosadnije ponašanje u njihovim vozilima. Pravi problem posebno kada ste navikli da koristite Apple Carplay.

Neki kažu da su se slični problemi susreli i sa starijim verzijama iOS-a, dok jedan korisnik tvrdi da kada su pokušali da povežu iPhone sa verzijom 15.5, glavna jedinica je prestala da radi sa svim iPhone uređajima, bez obzira na operativni sistem.

„Prvih nekoliko nedelja je radio besprekorno. Nakon ažuriranja na 15.5, CarPlay više ne radi. Pokušao sam da povežem drugi iPhone koji je bio na 15.4 sa istim rezultatima. Žičan ili bežični, uređaj se ne povezuje na CarPlay, bez obzira na uređaj Sada se povezujem", rekli su.

„Nekako, firmver 15.5 mora trajno da promeni glavnu jedinicu. Uradio sam nekoliko fabričkih resetovanja na Alpine-u i resetovao privatnost i lokaciju na svom iPhone-u, izbrisao sva CarPlay podešavanja i Bluetooth uređaje sa istim rezultatima.“

Oni koji su kontaktirali Alpine kažu da im je rečeno da sačekaju jer je istraga trenutno u toku, ali naravno, ne postoji krajnji rok kada bi na kraju mogla biti objavljena korekcija kako bi se rešile greške.

U međuvremenu, izgleda da su korisnici pronašli privremenu popravku koja radi trik. Sve se svodi na podešavanja Siri na iPhone-u.

Samo idite na Podešavanja > Pristupačnost > Siri i potražite unos Glasovni odgovori. Podesite ga na Uvek i sve bi sada trebalo da radi kako treba.

Ni Apple ni Alpine nisu priznali problem, tako da je najbolje ne očekivati rešenje u skorije vreme. Naravno, najverovatnije će biti rešenja za ovaj veliki problem u bliskoj budućnosti.