Carplay Peugeot 208

Carplay Peugeot 208

Carplay Peugeot 208

Carplay je jedan od najboljih sistema u automobilu kada je u pitanju svet automobila. Pored toga što je sistem bezbedan, doprinosi i udobnosti vozača vozila u koje je ugrađen. Šta je Carplay? Kako ga instalirati u Peugeot 2008? Koje su njegove prednosti? Hajde da zajedno otkrijemo odgovore na ova pitanja.

 

ŠTA JE CARPLAY?

Carplay je automobilska tehnologija. Omogućava povezivanje svog pametnog telefona sa ekranom vozila. To je u stvari sistem koji omogućava replikaciju ekrana telefona na konzoli vozila. Carplay je aplikacija dostupna različitim tipovima automobila, uključujući Peugeot 2008

Cilj sistema je da omogući vozaču automobila da koristi svoj mobilni telefon na drugačiji način. Replika ekrana koju tehnologija omogućava uzima u obzir neke od karakteristika telefona. To uključuje GPS, sat, vremensku prognozu, multimedijalni sadržaj, kontakte...

Carplay Peugeot 2008 omogućava vozaču da upućuje pozive, odgovara na poruke, itd., bez potrebe da koristi telefon. I sve to bez potrebe za rukovanjem njegovim telefonom. Carplay je u stvari obezbedio komande za prepoznavanje glasa. Dakle, tokom vožnje, vozač će morati samo da pritisne dugme na volanu da bi izrazio svoj zahtev aplikaciji glasovne komande koja je Siri.

 

KARAKTERISTIKE I SISTEM ZA PEUGEOT 208

Konfigurisanjem sistema u automobilu Peugeot 2008, moguće je imati navigaciju na drugom GPS-u od onog integrisanog u vašem automobilu. Takođe ćete moći da upućujete pozive i šaljete tekstualne poruke koristeći Siri glasovnu komandu. Takođe imate mogućnost puštanja muzike ili čitanja audio knjiga.

Kao što vidite, neće sve funkcije vašeg telefona biti duplirane na multimedijalnom ekranu vašeg automobila. Samo ovlašćene i kompatibilne aplikacije tokom vožnje biće duplirane.

 

KOJI SU NAČINI INSTALACIJE SISTEMA NA PEUGEOT 208?

Ako posedujete Peugeot 2008, setićete se da postoji nekoliko mogućnosti za povezivanje tehnologije sa vašim automobilom. To možete učiniti ili preko USB-a ili preko Bluetooth-a.

 

Povezivanje preko USB-a

Da biste povezali Carplay sa svojim automobilom, sve što treba da uradite je da priključite svoj Apple telefon u konzolu automobila pomoću USB kabla.

 

Povezivanje preko Bluetootha

Sa Bluetooth-om, proces je drugačiji. Prvo, morate da aktivirate Bluetooth na svom telefonu i učinite ga vidljivim na konzoli automobila. Nakon što tražite svoj telefon preko ekrana vozila, kliknite na naziv svog uređaja da biste uspostavili vezu između konzole i telefona. Da biste to uradili, moraćete da popunite dva identična koda u dva polja na oba uređaja (telefon, konzola). Bez obzira da li je veza ožičena ili ne, činjenica je da Carplay radi svaki put.

Upotreba Carplay-a, osim što je laka, veoma je bezbedna. Instaliranje u vaš Peugeot 2008 bilo bi isključivo u vašem interesu. Pratite naše korake i stići ćete tamo.

Naši Carplay moduli za Peugeot 2008 su svi dostupni u našoj prodavnici.