Carplay : Novo sa iOS 14.3

Carplay : Novo sa iOS 14.3

Carplay : Novo sa iOS 14.3

Apple CarPlay je upravo ažurirao svoj ugrađeni sistem lansiranjem verzije iOS 14.3. Mnogo novih funkcija čeka vozače. Mi pravimo akcije!

 

NOVA POZADINA

Oprostite se od crne i bele, često smatrane prljavim bojama. Sa iOS 14.3, Apple CarPlay može da primi više pozadina. Apple pruža vozačima 5 pažljivo odabranih slika kako im ne bi odvlačile pažnju. Imajte na umu da nije moguće uvesti vlastite slike.

Pored pozadina, novi interfejs bolje podržava vertikalne ili kvadratne ekrane. Traka menija se horizontalno prebacuje i odvija se na dnu ekrana.

 

SIRI

Sa novom ispravkom, Siri zna kako da šalje audio poruke sa Apple CarPlay-a. Da biste to uradili, samo morate da naredite glasovnom pomoćniku: „Pošaljite zvučnu poruku na [Kontakt]“, i to je to. Takođe je moguće na primljenu poruku odgovoriti audio porukom.

Aplikacije kompatibilne sa CarPlay mogu koristiti istu funkciju: WhatsApp, Zoom, Telegram itd.

Sa ažuriranjem iOS 14.3, Appleov glasovni asistent takođe može da podeli vreme dolaska sa kontaktom. Da biste to uradili, jednostavno zamolite kontakt da „Podelite vreme dolaska sa [Kontakt]“.

 

NOVOSTI ZA PROGRAMERE

iOS 14.3 takođe donosi nove funkcije za programere. Apple CarPlay otvara se aplikacijama za parkiranje, punjenje električnih vozila i naručivanje obroka za nošenje. Pored toga, aplikacije za razmenu poruka i VoIP mogu prikazivati liste kontakata i istoriju razgovora.

Na poslednjem WWDC-u, Apple je predstavio aplikaciju koja omogućava korisnicima da pronađu električne stanice za punjenje. Prikazuje tačke interesa na mapi, uz mogućnost pokretanja rute do lokacije za svaku od njih.

Na kraju, imajte na umu da se funkcija CarKey pojavila sa iOS 13.6. To je opcija koja omogućava vozačima da pretvore iPhone ili Apple Watch u virtuelni ključ za otvaranje vrata kompatibilnih vozila. Trenutno je malo automobila koji su kompatibilni sa ovom funkcijom. Nudi ga samo marka BMW.