Carplay na Tiguanu iz 2009

Carplay na Tiguanu iz 2009

Carplay na Tiguanu iz 2009

Danas na čelu tehnologije, CarPlay nudi odlične alternative za slobodnu navigaciju u svom vozilu. Nekoliko behemota iz automobilske industrije prisvojilo je alat. Ovo je slučaj nemačkog giganta Volkswagena, koji se za svoj model automobila Tiguan odlučio za CarPlay. Saznajte kako instalirati ovu aplikaciju u svoj automobil Tiguan.

 

ŠTA JE CARPLAY IOS?

Korišćenje telefona tokom vožnje jedan je od vodećih uzroka saobraćajnih nesreća. Apple je stoga podesio aplikaciju CarPlay da dozvoli pristup vašem telefonu putem kontrolne table vašeg vozila. Ako imate Volkswagen Tiguan, MIB je kompatibilan sa njim. Potrebno je samo da imate iPhone pete generacije, barem oni najnoviji su i dalje poželjniji. Prava svrha ove aplikacije je da vam omogući da lako koristite telefon tokom vožnje. Možete da pristupite sadržaju svog telefona radi zabave i komunikacije tokom vožnje. A to je putem CarPlay -a koji vam omogućava da koristite Siri glasovnu komandu. Sa Siri -om možete pristupiti određenim aplikacijama na telefonu koje smatrate korisnim tokom vožnje.

 

KOJE SU CARPLAY USLUGE DOSTUPNE ZA VOLKSWAGEN TIGUAN?

Carplay je Apple verzija vašeg automobila. Omogućava vam da koristite skup aplikacija na putu. Zaista, moguće je upućivati pozive direktno iz automobila bez manipulacije uređajem. Pomoću glasovne komande jednostavno identifikujte broj u svom imeniku tako što ćete pozvati ime povezano sa kontaktom. Siri pokreće poziv direktno. Isto je i sa tekstualnim porukama. Samo morate diktirati tekst glasovnoj komandi i to je gotovo. Uz Audible možete uživati i u drugim aplikacijama za zabavu, poput muzike, radija, podcasta i reprodukcije zvuka. Sa CarPlay -om takođe pruža potpunu kontrolu pomoću TOMTOM GO GPS -a.

 

INSTALACIJA CARPLAY -a U VOLKSWAGEN TIGUANU IZ 2008. GODINE

Instaliranje aplikacije Carplay u vaš Volkswagen Tiguan prilično je jednostavno i oduzeće vam samo malo vremena. Sve što treba da uradite je da instalirate Carplay-kompatibilnu MIB stanicu da biste imali koristi od nje.

 

Instalacija MIB stanice

Pre nego što nastavite sa korišćenjem programa Carplay, prvo morate instalirati hardver: navigaciju za automobile MIB Volkswagen kompatibilan sa Apple Carplay i Android Auto.

Proces je relativno jednostavan, prvo morate ukloniti plastiku oko originalne navigacije, tamo vidite 4 šrafa koji drže vašu stanicu, morate ih odvrnuti. Isključite konektore, a zatim iste utikače priključite u konektore novog MIB -a. Vratite 4 šrafa i na kraju plastični poklopac.

Instalacija stanice je sada završena.

 

 Žičana instalacija

Za uspešnu žičanu instalaciju potreban vam je samo USB iPhone kabal koji priključujete u automobil. Ovo vam omogućava da lako uspostavite vezu. Kada se veza uspostavi, pristupite CarPlay -u na svom iPhone -u. Kliknite na ikonu aplikacije i pokrenite vezu sa svojim Volkswagen Tiguanom.

Ukratko, Volkswagen Tiguan je kompatibilan sa Apple Carplay -om. Možete ga instalirati putem Bluetooth -a ili USB kabla.