Carplay na Scania kamionu

Carplay na Scania kamionu

Carplay na Scania kamionu

Apple Carplay se pokazao kao veoma efikasan u autonomnoj vožnji. To je razlog zašto igrači u automobilskoj industriji daju sve od sebe da ga imaju u svojim različitim dizajnom, kako bi dodatno zadovoljili potrebe javnosti. A najzanimljivije je to što i velike opreme mogu da probaju čuda Carplay-a. Scania je već preduzela neophodne korake da opremi svoje kamione Carplay-om. Kako to izgleda? Saznajte sve što treba da znate o tome u ovom članku.

 

BELEŠKE O APPLE CARPLAY

U svetu u kome je infotainment sve traženiji, Carplay je sebi izborio mesto među alatima koji su neophodni za opstanak automobilske tehnologije. To je vlasnička funkcija kompanije Apple koja omogućava vozilima da efikasnije reaguju, dok vozaču pruža neophodne alate da zadrži kontrolu za volanom. Ali ono što čini zaslugu Carplay-a je to što ovo tehnološko čudo nudi korisniku pristup maksimalnom broju funkcija njegovog pametnog telefona tokom vožnje. Ovo je veoma zgodno za odgovaranje na hitne kancelarijske pozive, ostanak u kontaktu sa klijentima, praćenje vašeg prisustva na društvenim medijima i još mnogo toga. Jednostavno rečeno, Apple Carplay je savršen način za bezbednu vožnju bez dosade.

 

CARPLAY U SCANIA KAMIONU: ŠTA JE BITNO?

Najavljen od prve polovine 2017. od strane švedskog proizvođača, Apple Carplay koji je nekada bio smešten u Scania kamionu uopšte nije narušen. Ovaj uređaj je omogućio mnogim kamiondžijama da pređu veće udaljenosti bez i najmanje brige. Carplay nudi čitav niz funkcija vozačima, uključujući:

- Potpuni pristup mobilnom telefonu sa mogućnošću korišćenja različitih aplikacija;

- Obavljanje i primanje telefonskih poziva bez ikakvih smetnji;

- Iskoristite prednosti navigacionih mapa da biste izbegli saobraćajne gužve ili druge nesrećne situacije;

- Pustite brojne multimedijalne sadržaje za više opuštanja;

- Imajte pun pristup kameri;

- Pratite svoje omiljene programe dok radite;

- Koristite Siri glasovnu komandu sa svim njenim prednostima;

- Pretražite Internet brže.

 

KAKO KORISTITI CARPLAY U VAŠEM SCANIA KAMIONU?

Švedski gigant je ovom modelu dodao ekran od 7 inča, sa USB portom kako bi se olakšalo povezivanje mobilnog telefona sa interfejsom vozila. Dakle, trebalo bi da imate iPhone koji obavezno ugrađuje najmanje verziju iOS 7.1. Bez ovoga, nažalost, ne možete uživati u Carplay-u. iPhone će biti povezan sa utičnicom Scania kamiona preko originalnog kabla. Da biste to uradili, koristite punjač svog telefona tako što ćete jedan kraj priključiti na kraj za punjenje, a drugi na USB napajanje Scania. A ako ste više bežična osoba, uvek možete da koristite Bluetooth da povežete iPhone sa kamionom. To je sve što vam je potrebno da biste dobili Carplay funkcionalnost u svom Scania.