Carplay na RNS315

Carplay na RNS315

Carplay na RNS315

Od svog pojavljivanja, Carplay se pokazao kao veoma efikasan alat za autonomnu vožnju. Pomaže vozaču i pruža mu čitav niz funkcionalnosti. Da li je onda moguće da ga imate u svom Volkswagenu? Ne razbijajte glavu! Ovaj članak će baciti svetlo na ovu temu govoreći vam sve što treba da znate.

 

CARPLAY : ŠTA JE TO?

Apple Carplay je način da se korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje učini izvodljivim. Zaista, kada vozimo, pozvani smo da budemo odgovorni građani tako što ćemo ostati fokusirani na naše odredište. Ne treba da koristimo mobilni telefon radi sopstvene bezbednosti i bezbednosti naših sugrađana. Ali, uprkos velikoj svesti o opasnostima korišćenja pametnog telefona tokom vožnje, neki imaju poteškoća da promene svoje navike. Većina njih ima posao ili mora da odgovara na hitne pozive.

Carplay je dizajniran da zadovolji potrebe ovih korisnika. Omogućava im da pristupe glavnim aplikacijama svog telefona izbegavajući pritom ometanja. Carplay alat će zapravo replicirati ekran vašeg pametnog telefona tačno na displeju vozila. Ovo vam sada čini stvari manje komplikovanim. A dobra vest je da ne morate ni da dodirnete ekran. Upravljanje glasom poštedi će vas tog velikog zadatka.

 

DA LI JE MOGUĆE KORISTITI CARPLAY U RNS315?

Da, zaista je moguće uživati ​​u lojalnim uslugama Apple Carplay-a u svom Volkswagen-u. Ali ne direktno. U stvari, Carplay se nudi za automobile sa manje ili više modernom konfiguracijom. RNS315 je model koji nažalost ne može da prihvati Carplay uređaj. Da biste to uradili, trebalo bi da zamenite navigaciju ovog vozila sa Volkswagen MIB navigacijom, koji je kompatibilan sa Carplay-om. Preporučljivo je pozvati stručnjaka kako biste uživali u dobroj instalaciji.

 

KOJE SU KARAKTERISTIKE CARPLAY-a U MIB-u?

Kada vaš Volkswagen bude opremljen Apple Carplay-om, imaćete pristup širokom spektaru funkcija. Zaista, uživaćete u uzornom infotainment-u i biće vam lakše da:

- Razgovarate sa prijateljima i porodicom dok vozite;

- Šaljete poruke svojim kolegama i klijentima;

- Pretražite internet;

- Slušate podcaste, muziku i druge obrazovne sadržaje;

- Budete u toku sa vestima tako što ćete pratiti željene radio numere;

- Pristupite kameri da biste zabeležili svoje trenutke;

- Koristite aplikacije svog telefona;

- Koristite glasovnu komandu.

 

KAKO KORISTITI CARPLAY U RNS315?

Nažalost, nije moguće integrisati Apple Carplay direktno u originalni RNS 315. Kada zamenite svoju staru navigaciju novim sa Apple Carplay-om (MIB navigacija), potrebno je da povežete svoj iPhone sa interfejsom vozila. Da biste to uradili, možete birati između žične ili bežične veze. Za žičanu vezu, trebalo bi da koristite kabal dobrog kvaliteta da povežete svoj iPhone sa USB napajanjem uređaja (nedavno instaliranim). Jednostavno otključajte svoj iPhone i koristite kontrole na ekranu ili Siri za obavljanje različitih radnji.