Carplay i YouTube Music, šta treba da znate!

Carplay i YouTube Music, šta treba da znate!

Carplay i YouTube Music, šta treba da znate!

YouTube Music je jedna od najpopularnijih aplikacija koju vozači koriste u svojim vozilima. U stvari, muzička aplikacija je kompatibilna sa Appleovim sistemom u automobilu. Da biste saznali više, evo šta treba da znate o CarPlay-u i YouTube Music-u.

 

YOUTUBE MUZIKA JE DOSTUPNA NA CARPLAY-u SA POTPUNIM INTERFEJSOM

Na Apple CarPlay-u, interfejs YouTube Music je vrlo potpun. Firma Mountain View stavila je sve na svoje mesto kako bi korisnicima ponudila desetine funkcija putem pažljivo dizajniranog interfejsa.

Jednom kada se pesma pokrene na komandnoj tabli vozila, interfejs nastavlja sa uobičajenim funkcijama YouTube Music-a, uz mogućnost prebacivanja sa jedne numere na drugu, lajkovanja ili dislajkovanja, pauziranja ili aktiviranja reprodukcije slučajnim redosledom ili petljom.

Zapravo, Google ništa nije prepustio slučaju! Kompanija je stavila sve na mesto kako bi ponudila streaming muzičku uslugu kompatibilnu sa CarPlay-om.

 

YOUTUBE MUZIKA NA CARPLAY-u

Kao što verovatno znate, YouTube Music je muzička usluga za strimovanje muzike koju je razvio Google kako bi vozačima sa automobilom kompatibilnim sa CarPlay omogućio da slušaju numere otpremljene na nalog.

Putnici mogu da pristupe numerama pomoću dugmeta „Playlist“ na interfejsu YouTube Music-a ili pomoću glasovne komande.

 

UPRAVLJATE YOUTUBE MUZIKOM POMOĆU SIRI

Instaliranjem CarPlay-a u vaše vozilo možete da kontrolišete YouTube Music pomoću Siri. Nećete morati da dodirujete ekran navigacije ili iPhone. Ova funkcija vam omogućava da vozite bezbedno, dok istovremeno dajete komande Apple-ovom PDA-u da sluša vaše omiljene pesme. Glasovni pomoćnik vam omogućava da započnete reprodukciju pesme ili liste pesama sa jednostavnim glasovnim zahtevom.

Ne brinite! Opcija Siri nije rezervisana za pretplatnike YouTube Music Premium-a. Takođe je dostupan i „besplatnim“ korisnicima. Šta može bolje od toga?

Podsećanja radi, YouTube Music nije jedina aplikacija na tržištu. Ostale aplikacije koje rade sa CarPlay-om uključuju Spotify, Apple Music, Deezer i Amazon Music.