Carplay i Spotify : šta treba da znate

Carplay i Spotify : šta treba da znate

Carplay i Spotify : šta treba da znate

Danas je Spotify jedno od najpopularnijih rešenja za slušanje muzike u automobilu. U stvari, neki brendovi unapred instaliraju aplikaciju u svoj sistem automobila. Drugi nude opcije strimovanja putem Bluetooth-a ili USB-a ili pomoćnog kabla. Takođe postoji mogućnost stavljanja Spotify-a na CarPlay i to je ono što nas najviše zanima.

 

SPOTIFY NA CARPLAY-u

Da bi vozačima sa CarPlay-kompatibilnom navigacijom pružio najbolje iskustvo u automobilu, Spotify neprestano poboljšava svoju iOS aplikaciju. Na primer, putnici u automobilu mogu dodati plej listu You Daily Drive, koja ima jedinstvenu sposobnost mešanja pesama i podcastova. Vozači takođe mogu obeležiti novu stazu bez skretanja pogleda sa puta. Vozač takođe može da klikne na jednostavno dugme da zaustavi reprodukciju pesme ili pesama.

 

STAVITE SPOTIFY NA APPLE CARPLAY

Vozači sa iPhone-om mogu aplikaciju Spotify staviti u režim automobila sa Apple CarPlay-om. Veoma je zgodan i lak za postavljanje. Zapravo, sistem Apple CarPlay olakšava povezivanje Apple pametnog telefona sa navigacijom u vozilu, tako da vozač (i putnici) mogu da slušaju svoje omiljene pesme u automobilu. Imajte na umu da se iOS aplikacija Spotify vrlo dobro uklapa sa sistemom automobila u automobilu Stevea Jobs-a. Uz CarPlay, navigacija u automobilu postaje poput ekrana ili muzičkog plejera za vaš iPhone. Šta više možete tražiti?

Da biste postavili Spotify na CarPlay, samo sledite ove korake:

Uključite Spotify na iPhone-u;

Povežite iPhone sa navigacijom (navigacija mora biti kompatibilna sa CarPlay-om);

Koristite Siri za otvaranje i pokretanje Spotify-a na navigaciji;

Da biste Spotify maksimalno iskoristili na putu, najbolje je da konfigurišete aplikaciju pre nego što pokrenete automobil. Pored toga, od ključne je važnosti da iPhone koristite samo kada vam zakon to dozvoljava i kada uslovi omogućavaju sigurnu upotrebu. Ovo su vrlo važni saveti o bezbednosti koje treba uzeti u obzir.