Carplay i Snapchat

Carplay i Snapchat

Korišćenje Snapchata

 

Šta je Carplay?

Automobili se više ne kupuju samo zbog motora i broja sedišta koja sadrže. Danas infotainment zahteva određeno mesto na dnevnom redu svakog kupca automobila. Apple-ov CarPlay pruža korisnicima sve na svom telefonu, sada na dohvat ruke na komandnoj tabli.

Uz mogućnost da radi sve što može vaš telefon, Apple CarPlay omogućava vozačima da bezbedno koriste aplikacije, pozivaju prijatelje i porodicu i integrišu vašu omiljenu muziku, emisije i podkastove u vaš automobil. Ovo je samo početak onoga što vaš automobil može da uradi sa Apple CarPlay-om.

 

Šta je Snapchat?

Snapchat je mobilna aplikacija za Android i iOS uređaje. Jedan od osnovnih koncepata aplikacije je da je svaka slika ili video zapis ili bilo koja poruka koju pošaljete - podrazumevano - prijemniku stavljena na raspolaganje samo na kratak vremenski period pre nego što postane nedostupna. Ova privremena ili kratkotrajna priroda aplikacije prvobitno je dizajnirana da podstakne prirodniji tok interakcije.

 

Korišćenje Snapchata

Ako ste ikada pokušali da snimite Snapchat video pesme koja se pušta u vašem automobilu, znate da je to nemoguće ako se pesma reprodukuje na istom uređaju sa kojim ćaskate.

Nakon nekog vremena, Snapchat je ažurirao svoju iOS aplikaciju, uključujući CallKit integraciju, koja čini upućivanje i primanje poziva na društvenoj mreži uglađenijom i standardizovanom. Snapchat se pridružuje Facebook, Microsoft i Google aplikacijama pomoću CallKit-a u komunikacionoj aplikaciji.

Pozivi iz Snapchat kontakta pojavljuju se na iPhone-u na isti način kao i uobičajeni mrežni poziv, a snimci se čuvaju na listi „Nedavni“, što olakšava njihovo praćenje. Ranije je Snapchat poslao „push“ obaveštenje da upozori korisnike na dolazni poziv.

Korišćenje CallKit-a takođe omogućava Snapchat-u da se integriše sa CarPlay-om, Appleovom platformom za zabavu u automobilu. Pozivi se takođe prikazuju na ekranu u automobilu, izgledom sličnim FaceTime pozivu.

Da biste koristili Snapchat-ove CallKit funkcije, aplikacije se moraju ažurirati na verziju 10.44, koja je sada dostupna u App Store-u.

Ako želite da naučite jednostavne načine za poboljšanje Carplay iskustva, pogledajte naše blogove.