Carplay i Google Maps

Carplay i Google Maps

Carplay i Google Maps

 

O GOOGLE MAPS

U četiri godine od osnivanja CarPlay-a, Apple Maps je bila jedina opcija navigacije. Danas možemo da biramo između Apple Maps i Google Maps i drugih navigacionih aplikacija. Korišćenje Google Maps-a na CarPlay-u je jednostavno i ikonu aplikacije na CarPlay uređaju možete lako zameniti Google Maps-om (ili čak Waze-om) ako želite. Pokazaćemo vam kako da dodate Google Maps u CarPlay.

Zahtevi za upotrebu Google Maps-a na CarPlay-u su prilično jednostavni: iPhone mora da ima iOS 12 ili noviji, iPhone mora da ima novu verziju Google Maps-a (ažurirajte aplikaciju ako niste sigurni ili je preuzmite iz App Store-a), i morate imati vozilo sa originalnim CarPlay-om ili CarPlay-ovim modulom. Pored toga, samo treba da imate CarPlay konfiguraciju sa iPhone-om i spremni ste za početak.

 

KAKO ZAMENITI APPLE MAPS SA GOOGLE MAPS NA CARPLAY-u

1. Obavezno koristite najmanje iOS 12 (ili noviji) na iPhoneu i Google Maps verzije 5.0 ili novije.

2. Idite na parametre

3. Pritisnite General, a zatim CarPlay

4. Izaberite svoje vozilo

5. Idite na drugu stranicu aplikacija, pritisnite i držite Google Maps a zatim se pomerite na početni ekran

Evo kako izgleda postupak:

Nakon izbora automobila, ako želite možete da premestite Apple Maps na drugu stranicu aplikacija. Zatim prevucite aplikaciju da biste videli opcionalne Google Maps, dodirnite, zadržite i prevucite je na početni ekran kao što je prikazano ispod.