Carplay, besplatan ili plaćen?

Carplay, besplatan ili plaćen?

Carplay, besplatan ili plaćen?

Apple CarPlay je jedan od najpopularnijih sistema za vozače sa iPhone-om koji žele da povežu svoj pametni telefon sa navigacijom u svom automobilu. Pruža im brojne funkcionalnosti koje su pažljivo osmislili stručnjaci koji su tu da poboljšaju udobnost vozača na bordu i omoguće mu da vozi u potpunoj sigurnosti. Ali, da li je CarPlay besplatan ili ne? Objašnjavamo situaciju!

 

CARPLAY JE BESPLATAN SISTEM

Pre svega, treba napomenuti da je sistem Apple CarPlay verzija iOS-a za vozila.

Prolaskom kroz Povoljne-navigacije, sigurno ćete imati ovaj sistem na bordu besplatno, bez plaćanja dodatnih troškova. Navigacije dostupne u našoj internet prodavnici opremljene su Apple CarPlay-om.

Kada se navigacija instalira u vaš automobil, jednostavno povežite iPhone sa automobilom i gotovi ste! Jednom kada se poveže, vaš iPhone će preneti svoj sadržaj na ekran navigacije. Tako možete da iskoristite prednosti aplikacija dostupnih na vašem mobilnom telefonu, kao što su Mape, Google Maps, Waze, Pozivi, Poruke, Spotify itd.

 

APPLE CARPLAY MOŽE SE I PLAĆATI

Generalno, Apple CarPlay je besplatan sistem koji se može naći u većini voznih parkova. Međutim, to plaćaju neki proizvođači. Na primer, vozači sa BMW limuzinom moraju da plate pretplatu od 300 evra da bi imali pristup ovom sistemu tokom celog života automobila.

Važno je napomenuti da su proizvođači ti koji odlučuju hoće li Apple CarPlay naplatiti. Brend Apple uopšte ne nameće ništa!

U zavisnosti od marke automobila, Apple CarPlay se ponekad integriše u plaćene pakete dodajući uređaje kao što je GPS (imajte na umu da CarPlay daje pristup GPS-u mobilnog uređaja). Bez sumnje, marka BMW je malo predaleko ponudila svojim kupcima pretplatu od 300 evra.

Imajte na umu da je CarPlay moguće bežično koristiti u vašem BMW-u i to besplatno. Za ovo će vam trebati BMW modelnih godina 2019 i 2020.

Kada instalirate jedan od naših modula u svoje vozilo, trebali biste znati da neće biti pretplate i da će CarPlay biti prisutan doživotno! Svi naši proizvodi su dostupni na Povoljne-navigacije.com.