BMW će isporučiti svoja nova vozila bez Apple Carplay-a

BMW će isporučiti svoja nova vozila bez Apple Carplay-a

BMW će isporučiti svoja nova vozila bez Apple Carplay-a

Novi čipovi ugrađeni u mnoge BMW automobile napravljene ove godine zahtevaju ažuriranje softvera za pokretanje Apple CarPlay-a i Android Auto-a. Prodavci traže od BMW-a kupce koji dobiju nove automobile bez CarPlay-a da sačekaju bežično ažuriranje koje će omogućiti funkcionalnost „najkasnije do kraja juna“.

Nejasno je koliko je BMW modela pogođeno, ali veliki broj kupaca u SAD, Italiji, Španiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i, naravno, Francuskoj je objavljuju na internetu da su njihovi novi automobili isporučeni bez instaliranog CarPlay-a. Pogođeni modeli sadrže šifru "6P1" u svojim specifikacijama.

Dok će neki vlasnici BMW-a morati privremeno da prestanu da koriste CarPlay, BMW menja dobavljače čipova kako bi ojačao svoj dugoročni lanac snabdevanja usred kontinuiranog uticaja globalne nestašice čipova, što bi moglo da smanji nestašicu delova u drugoj polovini godine.

BMW nudi jedno od najintegrisanijih iskustava u Apple ekosistemu, podržavajući digitalni ključ, Ultra Wideband key+ i bežično CarPlay iskustvo sa dva ekrana bogato. BMW nije počeo da nudi CarPlay sve do 2016. godine, kada je čak i pušten u prodaju, i kritikovan je zbog naplaćivanja godišnje pretplate od 99 funti, da bi ga povukao nakon što je dobio negativne povratne informacije. I dalje je jedini koji nudi Apple Carplay bežično u celoj svojoj ponudi.

Da biste aktivirali Apple Carplay u svom BMW-u iz 2016. i opremljen velikim ekranom od 8,8 inča ili 10,25 inča, kontaktirajte nas.