Bluetooth navigacija : kako radi ?

Bluetooth navigacija : kako radi ?

Bluetooth navigacija : kako radi ?

Vozačima je omiljeni partner navigacija. Zbog toga se neki ljudi ne ustručavaju da kupe model sa mnogim karakteristikama, uključujući Bluetooth navigaciju. Ali kako funkcioniše ovaj visokotehnološki uređaj i kako ga izabrati? Sve objašnjavamo!

 

Praktična navigacija za povezivanje tokom vožnje

Bez sumnje, Bluetooth navigacija je savršen uređaj za upućivanje poziva tokom vožnje. Zahvaljujući ovom sistemu, navigacija je direktno povezan sa pametnim telefonom. Tako vozač može da upućuje i prima pozive a da nikada ne mora da skida ruke sa volana. Jednom kada je poziv upućen ili primljen, vozač čuje pozivaoca direktno kroz zvučnike navigacije. Jednostavno je, brzo i efikasno!

Kako uputiti poziv na ovom uređaju? Jednom kad ste u vozilu, sve što treba da uradite je da aktivirate Bluetooth funkcionalnost pametnog telefona a zatim pomoću glasovne komande uputite poziv. Ako ste slušali muziku pre primanja poziva, muzika će automatski biti utišana.

 

Bluetooth navigacija : njene ostale karakteristike

Bluetooth sistem omogućava automobilskoj navigaciji da automatski sinhronizuje muziku sa pametnim telefonom. Tako vozač može da sluša svoje omiljene pesme a da nikada ne mora da uključi mobilni uređaj.

U pogledu cene postoji po nešto za svaki budžet. Za početni model koštaće 60 evra. Za model sa Bluetooth-om, ekranom osetljivim na dodir i integrisanim GPS-om cena varira između 350 i 500 evra, pa čak i 700 evra za neke vrhunske navigacije.

Pre naručivanja navigacije, ne zaboravite da proverite njegovu kompatibilnost i prilagodljivost unutrašnjosti vozila.

 

Kako odabrati Bluetooth navigaciju ?

Izbor navigacije ne može se improvizovati! Postoje neki važni kriterijumi koje treba uzeti u obzir, kao što su format, vrsta, pratnja itd.

Za format postoje dva modela: 1 DIN ili 2 DIN. Prvi ima standardnu veličinu, dok drugi ima 2 puta veću normalnu lokaciju.

Imajte na umu da su Bluetooth navigacije sa GPS-om prilično skupe. Ako je vaš budžet ograničen, standardni model je više nego dovoljan.