Audi vozila će imati koristi od Apple Music

Audi vozila će imati koristi od Apple Music

Audi vozila će imati koristi od Apple Music

Audi dodaje Apple Music u infotainment sisteme svojih automobila, omogućavajući vozačima da slušaju svoje liste pesama i prate podkastove bez potrebe za dodatnom opremom. To je drugi proizvođač automobila Volkswagen grupe koji ima integrisani servis za strimovanje muzike, funkciju koju je Porsche već dodao svom potpuno električnom Taican-u.

„Integracija Apple Music-a u audio infotainment sistem označava sledeći korak u partnerstvu između Audija i Applea“, rekla je Kristijan Zorn, šef marketinga proizvoda u Audiju. Ovo sugeriše da bi Apple radije predao ključeve svoje platforme za strimovanje muzike proizvođačima automobila, dajući vozačima više opcija kada koriste uslugu, umesto da budu primorani da koriste Apple CarPlay ili Bluetooth na svom pametnom telefonu.

Skoro svi Audi 2022 i noviji modeli dobiće Apple Music u Severnoj Americi, Evropi i Japanu. Modeli iz 2022. koji su trenutno na putu dobiće ga putem automatskog bežičnog ažuriranja softvera. Kada se ažuriranje završi, vlasnici će moći da pronađu ikonu Apple Music na Audi infotainment ekranu, uključe je i prate uputstva da se prijave sa svojim Apple ID-om i unesu verifikacioni kod.

Apple je znao da treba da doda svoju muzičku uslugu na više platformi kako bi osporio tržišnu dominaciju rivala Spotify. Pokrenuo je Apple Music na Android-u 2015. godine i dodao aplikaciju na druge platforme kao što su Amazon Fire TV, PS5 i, nedavno, Roku. Ali za proizvođače automobila, Apple preferira njihov integrisani CarPlay u odnosu na izvorno rešenje za informacije i zabavu. Pošto je CarPlay dostupan na skoro svakom novom automobilu na tržištu, Apple možda više neće biti zabrinut zbog usvajanja svog sistema integracije iPhone-a.

Tesla je jedan od glavnih protivnika Apple-ove integracije. Proizvođač električnih automobila ne pokazuje isto interesovanje za dodavanje CarPlay-a kao drugi proizvođači automobila, radije koristi sopstveni operativni sistem za pokretanje muzičkih aplikacija. Tesla nudi usluge kao što su Spotify i Tidal, i iako su postojali znaci da je Apple Music u beta verziji, to se nikada nije materijalizovalo.