Apple Music VS Google Play Music

Apple Music VS Google Play Music

Apple Music VS Google Play Music

iTunes se mora smatrati jednim od pionira u industriji muzičkog striminga, jer je treći pokrenuo streaming muzike 2003. godine. Od svih današnjih industrijskih giganata, Pandora se može smatrati pravim pionirom, jer je prošla kroz nekoliko pravnih problema da pokrene svoju platformu za strimovanje muzike, ali je uspela da se održi.

Sa druge strane, Google Play Music je relativno nova usluga za streaming muzike koja je pokrenuta pre samo tri godine. Međutim, u tako kratkom vremenskom periodu privukao je veliku pažnju, a kako je sada u saradnji sa YouTube-om i predviđa da bi Google Play muzika mogla da postane jedan od lidera u strimovanju muzike u roku od nekoliko godina.

 

CENA

Kad se sve uzme u obzir, cena je najvažniji faktor u odlučivanju većine ljudi o kupovini. Apple Music i Google Play Music koštaju približno isto.

 

Apple Music

Apple Music nudi 3 plaćena plana:

- 4.99 / mesečna pretplata za studente

- 9,99 / mesečno klasična pretplata

- 14,99 / mesečna porodična pretplata

Umesto da nudi besplatni nivo, Apple Music nudi besplatno tromesečno probno korišćenje. Posle toga morate početi da plaćate, ali barem nikad nema reklamiranja ili drugih ograničenja.

 

Google Play Music

Google Play muzika nudi samo 2 plana:

- 9,99 / mesečno klasična pretplata

- 14,99 / mesečna porodična pretplata

Ono što se zaista razlikuje od Google Play muzike je njena besplatna ponuda. Ne dozvoljava vam da strimujete bilo šta iz Google-ovog muzičkog kataloga, ali možete da preuzmete 50.000 svojih pesama za strimovanje sa bilo kog uređaja.

 

KONAČNA PRESUDA

Ako tražite vrhunsku uslugu strimovanja muzike i opsežni muzički katalog sa svim novim izdanjima i pre-publikacijama, ne biste se trebali truditi da gledate Google Play muziku.

S druge strane, ako vam je budžet prenizak i tražite pristojan muzički katalog sa niskim performansama strimovanja zvuka, možete odabrati Google Play Music koja će vam ponuditi besplatnu, ali manje kvalitativnu ponudu.

TOP 10 aplikacija za Carplay možete pogledati: ovde.