Apple Carplay za samsung?

Apple Carplay za samsung?

Apple Carplay za Samsung?

Kao što mu samo ime govori, Apple CarPlay je kompatibilan sa mobilnim uređajima koje je dizajnirao brend Apple. Zbog toga je nekompatibilan sa Samsung uređajima. Korejska kompanija je primenila Android Auto kako bi vozačima omogućila bezbednu vožnju i pristup mnogim funkcijama na tabli. To je sistem koji omogućava da se pametni telefon direktno poveže sa navigacijom u automobilu.

 

NAVIGACIJA MORA BITI KOMPATIBILNA SA APPLE CARPLAY

Da bi imao koristi od svih funkcija koje nudi Apple CarPlay, ugrađeni sistem automobila mora biti kompatibilan sa Android Autom. Dakle, vozač može da poveže svoj pametni telefon pomoću USB kabla za pristup funkcijama mobilnog telefona, uključujući aplikacije koje nisu uvek uključene u navigaciju, kao što su Waze, Google Maps, Deezer, Spotify, Google Play Music i tako dalje .

Za uređaje marke Samsung od suštinske je važnosti da koriste Android Auto. Apple CarPlay tamo ne radi.

Podsećanja radi, Apple CarPlay je sistem koji je pažljivo dizajnirao američki brend kako bi omogućio ljudima koji imaju iPhone ili iPad da povežu svoj mobilni uređaj sa navigacijom u vozilu.

 

KARAKTERISTIKE ZA ANDROID AUTO

Funkcije dostupne na Android Auto su sve brojnije. Sistem vam omogućava da povežete Android pametni telefon na koji je instalirana istoimena aplikacija. Povezan USB kablom, mobilni telefon postaje operativni sistem automobila i prikazuje crni ekran. Međutim, funkcionalnosti će biti prikazane na ekranu navigacije.

Koristeći Android Auto, vozač može da pristupi pozivima i porukama, navigaciji Waze ili Google Maps, muzici na mreži sa Spotify-om, VLC-om ili Deezerom itd. Uz pojednostavljenu kontrolu na dodir. Sistem takođe može integrisati mnoge aplikacije: Latina, Skyrock, NRJ, Cherie FM ...

Imajte na umu da postoji još jedan sistem koji se zove MirrorLink, kompatibilan sa nekim modelima pametnih telefona HTC-a, Huaweia, Sonia i Samsunga. Imajte na umu da ne sadrži klasične navigacione aplikacije, kao što su Waze i Google Maps.

Podsećanja radi, svi naši Carplay moduli su kompatibilni sa Apple Carplay, Android Auto i Mirror Link.