Apple Carplay za moj stari Porsche

Apple Carplay za moj stari Porsche

Apple Carplay za moj stari Porsche

Napokon, Apple CarPlay dostupan je i za starije Porsche-e. Iako najnovije marke automobili već nude CarPlay, proizvođač je upravo predstavio novi sistem koji omogućava dodavanje ove funkcije na starija vozila čak i na modele objavljene 60-ih. Dakle, ako volite najnoviju tehnologiju ali ne želite da se rastanete od svog starog Porschea, nemačka marka ima rešenje.

 

DOSTUPNA DVA MODELA

Kako bi zadovoljio svoje kupce, proizvođač je predstavio novi sistem pod nazivom Porsche Classic Communication Management (PCCM) koji omogućava dodavanje CarPlay-a u vozilo. Na raspolaganju su dva modela: navigacija 1 DIN i navigacija 2 DIN.

1 DIN navigacija za automobil opremljen je ekranom od 3,5 inča, 2 točkića i 6 integrisanih tastera, USB portom i još jednim za SD karticu, AUX utičnicom, podrškom za Bluetooth, ne zaboravljajući Apple CarPlay (od iPhone 5). To je model koji se može instalirati na modele 911 objavljene između 1960. i 1998. godine ali i na modele 914 ili 944.

2 DIN navigacija namenjena je vozilima iz 90-ih, poput Porschea 711 Type 996, pa čak i prve generacije Boxtera. Pored već pomenutih opcija, ovaj model je opremljen velikim 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir visoke rezolucije. Kao šlag na tortu, takođe podržava Android Auto. Šta se više može tražiti?

 

CENA

Prvi model prodat je za 1.439,89 evra, a drugi za 1.606,51 evra. Dostupni su u internet prodavnici nemačke marke i u njenim zastupništvima. Pa, šta čekate da zamenite navigaciju u vašem starom Porscheu?

Šta god da odaberete možete sami da ga instalirate na svoj automobil. Međutim, nemački proizvođač preporučuje da imate stručnjaka u jednom od mnogih Porsche klasičnih centara širom Evrope. Na ovaj način ćete imati pristup svim funkcijama pametnog telefona: navigaciji, kalendaru, muzici, poštanskim porukama itd.

Podsećanja radi, Porsche je precizirao da PCCM sistem nije dostupan za modele 356 i Carrera GT.