Apple Carplay za Land Rover Discovery Sport

Apple Carplay za Land Rover Discovery Sport

Apple Carplay za Land Rover Discovery Sport

Nalazimo se u eri u kojoj se autonomna vožnja sve više podstiče. Ako imate Land Rover Discovery Sport, u poziciji ste da iskoristite prednosti Apple Carplay-a, što je funkcija koju morate imati za bezbednu vožnju. Saznajte kako je to zaista u ovom odeljku bez daljeg odlaganja.

 

ŠTA JE CARPLAY?

Carplay je moderan alat koji je Apple razvio da bi zadovoljio različite potrebe vozača. Zaista, jasno je da sve više ljudi ima poteškoća sa koncentracijom dok upravlja vozilom. Ovo ih izlaže riziku od nezgoda i drugih nesrećnih situacija. Faktor nastanka ovog nedostatka koncentracije je mobilni telefon. Da, ovih dana je teško odvojiti se od pametnog telefona. Šta god da radimo, uvek pribegavamo ovom tehnološkom dragulju. Apple Carplay je rešenje koje omogućava korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje. Cilj Carplay-a je da pomogne vozačima tokom njihovih različitih putovanja nudeći im pristup funkcijama njihovog pametnog telefona.

 

KOJE SU PREDNOSTI CARPLAY-a  U LAND ROVER DISCOVERY SPORT?

Land Rover Discovery Sport poznat je po svojoj snazi i sposobnosti da pređe velike udaljenosti. Sa ovim automobilom, skoro je nemoguće ponestati brzine na putu. Carplay će stoga odvratiti vašu pažnju od bilo kakvih ometanja kako bi vam pomogao da bolje iskoristite puni potencijal ovog automobila. Ali ono što je interesantnije u vezi sa Apple Carplay-om je to što će vam pored osnovne funkcionalnosti vašeg vozila omogućiti:

- Ponovite ekran svog telefona na ekran automobila;

- Koristite sve telefonske aplikacije koje želite;

- Obavljajte pozive u potpunoj sigurnosti;

- Razmenite tekstualne poruke sa ljudima;

- Pustite muziku, podkastove i druge multimedijalne sadržaje;

- Surfovati internetom;

- Povežite USB ključ da biste reprodukovali sav svoj multimedijalni sadržaj;

- Izvršite svoje radnje glasovnom komandom.

 

KAKO INSTALIRATI APPLE CARPLAY U VAŠ LAND ROVER DISCOVERY SPORT?

Sve što vam treba da počnete da uživate u Apple Carplay-u u svom vozilu je pametni telefon sa najmanje iOS 7.1 i metodom. Molimo vas da uključite svoje vozilo, a zatim pređite na sledeći korak:

 

Opcija broj 1 : USB veza

Apple Carplay uređaj je opremljen USB portom. Koristite ovu drugu za povezivanje telefona na električnu mrežu vozila preko originalnog kabla.

 

Opcija broj 2 : veza preko Bluetootha

Trebalo bi da omogućite Bluetooth na svom iPhone-u pre nego što počnete. Kada je ovo podešeno, uparite svoj iPhone i Apple Carplay. Proces je isti kao uparivanje dva Bluetooth uređaja. Jednostavno idite na ekran Land Rover-a, a zatim izaberite svoj uređaj među dostupnim. I to je to! Apple Carplay je spreman za upotrebu u vašem Land Rover Discovery Sport.

 

ZAKLJUČAK

Ako imate originalni Apple Carplay, zabavno je i lako se povezati sa njim. Za sve vlasnike Land Rover Discovery Sport-a, a vi nemate Apple Carplay, možete ga, naravno, instalirati naknadno, pratite naš vodič za instalaciju: ovde.