Apple Carplay u vašem Renault Kadjar-u

Apple Carplay u vašem Renault Kadjar-u

Apple Carplay u vašem Renault Kadjar-u

Apple Carplay u vašem Renault Kadjar-u

AKTIVIRAJTE CARPLAY I SIRI NA IPHONE

Trebaće vam iPhone 5 noviji sa iOS 7.1 ili noviji iphone da biste koristili Apple CarPlay na Renault Kadjar-u. Pre nego što počnete, uverite se da su CarPlay i Siri aktivirani na vašem iPhone-u. Takođe proverite da li je Tap Home omogućeno za Siri pod Siri i pretražite u podešavanjima.

Ako ne vidite CarPlay ili Siri i Search u podešavanjima vašeg iPhone-a, idite na Podešavanja > Vreme ekrana > Ograničenja sadržaja i privatnosti > Dozvoljene aplikacije i uverite se da su CarPlay i Siri i Pretraga omogućeni.

AKTIVIRAJTE CARPLAY U KADJAR-U

CarPlay mora biti aktiviran u podešavanjima Renault KADJAR infotainment sistema da bi se koristio. Da biste aktivirali CarPlay, izaberite Podešavanja, Aplikacije, Apple CarPlay. Izaberite Uvek ili Pitaj iz padajućeg menija pored Omogući kada je USB povezan - izaberite Nikad ne onemogući CarPlay i USB port će se koristiti samo za punjenje.

Povežite iPhone na KADJAR USB port

  1. Povežite svoj Apple iPhone sa USB portom Renault Kadjar koristeći Lightning USB kabal koji je odobrio Apple.
  2. Pritisnite Da na sledećem upitu. Ako označite polje „Ne pitaj ponovo“, poruka se više neće pojavljivati.
  3. Dodirnite Dozvoli na iPhone-u kada se to od vas zatraži. Ovo vam omogućava da koristite CarPlay sa KADJAR-om kada je vaš telefon zaključan.
  4. CarPlay će se pokrenuti na ekranu za informacije i zabavu.
  5. Da biste se vratili na glavni ekran infotainmenta, pritisnite dugme MENU.

Ako se CarPlay ne pokrene automatski na vašem KADJAR-u nakon umetanja USB stika, dodirnite njegovu ikonu na traci za pokretanje glavnog ekrana za informacije i zabavu. Takođe možete pokrenuti CarPlay tako što ćete dodirnuti dugme Info na traci za pokretanje, zatim Aplikacije, pa Apple CarPlay.

Ako niste sigurni koji USB port na KADJAR varijanti podržava CarPlay, pogledajte uputstvo za upotrebu vašeg vozila. Takođe možete pokušati da priključite kablove jedan po jedan u sve USB portove na kontrolnoj tabli i centralnoj konzoli.

CarPlay ne radi sa Renault Kadjar

Ako se Apple CarPlay ne pokrene na vašem KADJAR-u kada je USB kabal priključen i ikona CarPlay se ne pojavi na listi aplikacija u infotainment sistemu, može postojati nekoliko razloga:

- CarPlay je onemogućen u podešavanjima vašeg KADJAR infotainment sistema.

- Ako je CarPlay onemogućen na vašem iPhone-u, idite na Podešavanja > Vreme ekrana > Ograničenja sadržaja i privatnosti > Dozvoljene aplikacije i omogućite CarPlay i Siri.

- Postoji problem sa Lightning USB kablom koji koristite. Pokušajte sa drugim kablom, po mogućnosti sa Apple originalnim kablom.

- USB port povezan na KADJAR ne podržava CarPlay. Pokušajte sa drugim USB portom.

- Problemi sa softverom koji uzrokuju probleme sa CarPlay-om. Resetovanje na fabrička podešavanja Kadjar infotainment sistema.

- Imate stariji model KADJAR koji ne podržava Apple CarPlay. Samo vozila Renault Kadjar iz 2017. godine i kasnije su kompatibilna sa CarPlay-om.

Siri i Renault Kadjar

Siri je Apple funkcija za prepoznavanje glasa koja vam pomaže da se fokusirate na put dok vozite svoj KADJAR, jer možete da kontrolišete iPhone funkcije pomoću glasovnih komandi.

Virtuelni pomoćnik vam omogućava da telefonirate, slušate i šaljete tekstualne poruke, puštate muziku, dobijate uputstva i koristite druge funkcije iPhone-a bez upotrebe ruku na svom iPhone-u. Možete čak i pitati Siri o trenutnim vremenskim uslovima, cenama akcija ili predstojećim događajima u vašem kalendaru.

Da biste pristupili Siri, pritisnite dugme za poziv na KADJAR volanu dok ne čujete Siri bip.

Siri takođe možete da pristupite dugim pritiskom na dugme za početak u donjem levom uglu aplikacije CarPlay.

Takođe možete jednostavno reći „Hej Siri“ ako je slušanje „Hej Siri“ omogućeno u podešavanjima Siri i pretrage na vašem iPhone uređaju. Nakon što čujete zvučno upozorenje, možete početi da tražite pomoć od Siri.

Za najbolje rezultate kada koristite Siri, zatvorite prozore i krovni otvor da biste jasno govorili i smanjili pozadinsku buku. Takođe, okrenite ventilacione otvore na instrument tabli dalje od mikrofona vozila.

Koji KADJAR modeli su kompatibilni sa CarPlay-om?

Renault Kadjar 2017 i noviji modeli su kompatibilni sa Apple CarPlai-om.

Renault Kadjar 2017 i noviji modeli su kompatibilni sa Apple CarPlay-om.

Korišćenje Google mapa na Renault Kadjar-u sa CarPlay-om

Ako vaš iPhone ima operativni sistem iOS 14+, možete slobodno da koristite Google mape u Apple CarPlay-u na KADJAR-u. Apple sada dozvoljava Google mape na početnom ekranu. Apple je dozvolio konkurentske usluge mapa u svojoj aplikaciji za automobile od iOS12, ali novi početni ekran iOS13 u 2019. još ne može da prikazuje mape. Ovde su korisnici i dalje ograničeni na Apple-ovu sopstvenu uslugu mapa. Na iOS14 stvari su se promenile. CarPlay sada automatski bira poslednju korišćenu uslugu za prikaz.

Navigacija pomoću Waze na Renault Kadjar-u uz CarPlay

Ako imate instaliran iOS12 ili noviji na vašem iPhone-u, možete da koristite aplikaciju za navigaciju Waze na CarPlay. Preuzmite i instalirajte aplikaciju Waze iz App Store-a na svoj iPhone, a zatim pokrenite CarPlay na KADJAR infotainment ekranu. Zatim dodirnite ikonu Waze da biste pokrenuli aplikaciju.

Spotify i Renault Kadjar

Možete da strimujete muziku na svoj KADJAR koristeći Spotify. Jednostavno instalirajte aplikaciju Spotify iz App Store-a i njena ikona će se pojaviti na ekranu infotainmenta kada se aktivira CarPlay.

Možete da slušate muziku bez upotrebe ruku sa Siri na Spotify koristeći glasovne komande. Samo dodajte „na Spotify“ na kraju tako da Siri zna na koju uslugu mislite (npr. „Hej Siri, pusti moju listu pesama „Ove nedelje“ na Spotify“).

Siri može da pušta pesme, izvođače, albume, liste pesama, podkastove itd. Takođe možete da „lajkujete“ muziku, pitate šta se reprodukuje i kontroliše reprodukciju (npr. jačinu zvuka, preskakanje pesama, reprodukciju/pauzu).

Ne uznemiravaj u režimu vožnje

Obratite pažnju na uslove na putu tokom vožnje. Naravno, dozvoljen je brz pogled na navigacioni uređaj da ne biste propustili sledeću raskrsnicu. Funkcija „Ne uznemiravaj tokom vožnje“ može se omogućiti tako da vaš iPhone ne ometaju nepotrebna obaveštenja dok vozite KADJAR. iOS13 takođe proširuje ovu opciju na CarPlay. Na iPhone-u idite na Podešavanja> Ne uznemiravaj, zatim pomerite nadole i tapnite na "Omogući" u okviru Ne ometaj tokom vožnje.

NISU SVE APLIKACIJE KOMPATIBILNE SA CARPLAY

Ako mislite da možete da koristite svaku iPhone aplikaciju u Renault Kadjar-u sa CarPlay-om, grešite. Izbor kompatibilnih aplikacija je ograničen i moraćete da živite sa ovim ograničenjima, posebno aplikacijama za razmenu poruka. iMessage i WhatsApp može skoro u potpunosti da kontroliše Siri. To znači da ne možete da vidite svoju istoriju poruka, da čitate samo nove poruke ili čak da sami diktirate poruke.

Sledeće aplikacije rade sa CarPlay-om na vašem KADJAR-u: Muzika, Telefon, Vesti, Podkasti, Audio knjige, Audible, Google Maps, TomTomGO, Whatsapp, Calendar, Settings, Telegram, Waze, Spotify, TuneIn, Tidal, Pandora, Youtube Music i Amazon Muzika.

SORTIRAJ CARPLAY AUTO APLIKACIJE

Možete brzo i lako kategorizovati CarPlay aplikacije u KADJAR-u sa svog iPhone-a. Da biste to uradili, idite na Podešavanja > Opšte > CarPlay i izaberite svoje vozilo pod Moji automobili. Na sledećem ekranu možete da promenite raspored ikona aplikacija dodirom i prevlačenjem. Takođe možete sakriti ikonu tako što ćete dodirnuti dugme minus na ikoni.