Apple Carplay u mom Range Rover Evoque

Apple Carplay u mom Range Rover Evoque

Carplay u mom Range Rover Evoque

Verovatno ste već imali priliku, jednom ili nekoliko puta tokom vožnje sa vašim Range Rover Evoque, da izvadite mapu ili pametni telefon da biste pronašli svoju rutu. Štaviše, često vam je nemoguće uputiti poziv ili odgovoriti na njega ili čak promeniti muziku a da sa jednom ili sa obe ruke ne skidate sa volana. Zgroženi, više ne znate kako se nositi sa ovom vrlo sramotnom situacijom. Da li ste znali da upotrebom Apple Carplay-a u vašem vozilu više nećete imati problema? Hajde da zajedno saznamo kako je to moguće.

 

KAKO KORISTITI CARPLAY NA EKRANU RANGE ROVERA?

Pre svega, Carplay je IOS sistem u vozilu za vozila. Ovaj sistem ima ulogu dobijanja informacija o ruti, upućivanja poziva, slanja poruka i reprodukcije muzike, sve u vašem vozilu. Međutim, nemaju sva vozila ovaj sistem zbog čega je važno da vam ponudimo informacije o ovoj novoj prilici. Takođe ćemo vam pokazati kako se koristi Carplay na Range Rover Evoque.

Imajte na umu da je ova funkcija prisutna na određenim modelima Land Rover Discovery i Range Rover Evoque, Vogue i Sport od 2012. do 2015. Nudi vam nekoliko usluga kao što su hands-free poruke, detaljan zum za sve vaše omiljene aplikacije kao što su Spotify, Whatsapp ili muzika, najbrojali smo samo nek.

Na nekim modelima Range Rovera možete da povežete svoj Carplay putem bežične ili žičane mreže. Uverite se da su usluge Carplay i Siri pokrenute na vašem Apple iPhone-u. Zatim potvrdite na ekranu Rovera i odaberite da pokrenete uređaj pomoću Carplay-a. Zatim u dijaloškom okviru kliknite na Dozvoli na svom iPhoneu. Sada ste spremni za upotrebu Carplay-a na vašem Range Rover Evoque-u. Podsećanja radi, usluga Carplay je funkcionalna na iPhone verzijama od 5 do 11 Pro max.

Pre nego što zaključimo ovaj aspekt upotrebe Carplay-a, treba napomenuti da je Carplay danas veoma popularan. Jednostavan razlog za to je što znatno smanjuje rizik od ometanja za vreme vožnje, a time i rizika od nezgoda usled ometene vožnje. Zato ne oklevajte da započnete i vi.

 

KOJOM METODOM AKTIVIRATI CARPLAY NA VAŠEM RANGE ROVER EVOQUE?

Metoda aktiviranja Carplay-a je prilično jednostavna. Na svojoj Land Rover navigaciji kliknite na N / AV funkciju na 2 sekunde da biste videli Carplay tablu na ekranu. Ako nemate originalnu navigaciju, uključite prekidač 5. U suprotnom, ostavite to. Imajte na umu da je beskorisno menjati kućište vašeg Rovera jer Carplay sistem možete povezati putem WiFi-ja, Bluetooth-a ili čak putem USB-kabla za povezivanje.

 

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE CARPLAY-a

Interfejs Carplay-a ima nekoliko funkcija. Tako ćete pronaći Carplay kutiju, Android auto. Područje veze Plug and Play; kućište kompatibilno sa IOS 13 i Android V 10.0 sistemom; konektor za iPhone i Android putem USB kabla; RCA video ulaz za zadnju kameru ili 360 Panoramsku kameru; RCA video ulaz za prednju kameru. Istovremeno je kompatibilan sa SIRI i spoljašnjim mikrofonom.