Apple Carplay u mom Audiju A3

Apple Carplay u mom Audiju A3

Apple Carplay u mom Audiju A3

Danas je iPhone jedan od najčešće korišćenih pametnih telefona na svetu. Tokom vožnje opasno je i nelegalno ga koristiti. Zbog toga američka kompanija nudi sistem koji vam omogućava da svoj iPhone povežete sa Audijem A3: Apple CarPlay.

Za sigurnu vožnju u vašem Audiju A3 ne postoji ništa lepše nego imati Apple CarPlay. Preispitujemo situaciju.

 

APPLE CARPLAY U AUDIJU A3, ČEMU SLUŽI?

Jednostavno rečeno, Apple CarPlay je sistem koji duplira iPhone ekran na navigaciju vašeg Audija A3. To je tehnologija koja omogućava vozaču da iskoristi nekoliko korisnih funkcija na bordu. Može da telefonira ili napiše tekstualnu poruku pokretanjem glasovne komande Siri, da prati navigaciju na drugom GPS-u od onog integrisanog u njegov automobil, da sluša muziku snimljenu na svom pametnom telefonu itd.

Instaliranjem CarPlay-a na svoj Audi A3, vozač takođe može da koristi desetine aplikacija na svojoj kontrolnoj tabli, poput Waze, Google Maps, Spotify, Deezer itd.

Ako ovaj sistem koji je razvio Apple nije dostupan na vašem Audiju A3, postoji nekoliko načina da se iskoristi od njega. Preispitujemo situaciju!

 

KAKO DO CARPLAY-a ZA AUDI A3

Modeli Audi A3 često uključuju Apple CarPlay kao opciju. Ako niste imali sreće da ga imate prilikom kupovine automobila, trebali biste znati da postoje drugi načini da ga iskoristite.

 

Dodajte Carplay modul

Ako ste postavili navigaciju instaliranu na Audi A3, koja nije kompatibilna sa sistemom marke Apple, dovoljno je da postavite modul CarPlay. O čemu se radi? Najpopularnija elektronska oprema za povezivanje sa navigacijom putem isporučenih kablova. Tako će sve ostati iza kontrolne table i biće slično originalnoj instalaciji. Koristićete komande na upravljaču na vozilu kao i mmi točak.

Imajte na umu da je cena CarPlay modula veoma pristupačna. To je odlična opcija za ljude koji ne žele da promene navigaciju.

 

Promenite navigaciju

Ako se navigacija u vašem Audiju ikada pokvarila, ne radi kako se očekivalo ili ne ispunjava vaše zahteve, nema ništa bolje od promene na modelu sa omogućenim CarPlay-om.

Upozorenje. Izbor navigacije nije lak zadatak. Da biste bili sigurni da ste napravili pravi izbor, pogledajte našu internet prodavnicu. Web stranica Povoljne-navigacije ima nekoliko modela kompatibilnih sa Apple CarPlay.

Za male budžete moguće je naručiti USB adapter. Ovo je uređaj koji iPhone povezuje sa ekranom navigacije. Cena je vrlo pristušačna.

Da biste koristili CarPlay na svom Audiju, jednostavno spojite iPhone na navigaciju i gotovi ste. Sve aplikacije ćete pronaći na dodirnom ekranu automobila. Tako da ih možete koristiti kao da su iPhone ekran.