Apple Carplay u Citroenu C5

Apple Carplay u Citroenu C5

Apple Carplay u Citroenu C5

Tehnologija se vremenom razvija. A neke radnje koje su nekada bile nemoguće sada su moguće. Carplay je rešenje za vožnju i korišćenje mobilnog telefona. O čemu se zapravo radi? I kako ga ubaciti u Citroen C5? Odgovor se može naći u sledećim redovima ovog članka.

 

KAKO IZGLEDA APPLE CARPLAY?

Od svog pojavljivanja, automobili su nam pružili dobre usluge. Omogućavaju nam da obavljamo različite poslove sa više udobnosti i brzine. Ali, što više vremena prolazi i sve više se povećavaju potrebe ljudskog bića. Zaista, pametni telefon je postao naš najbolji saputnik u svim okolnostima. Stavili smo to u srce svih naših dostignuća. Da, vrlo je uobičajeno videti ljude za volanom sa svojim iPhone-om. Hajde da se složimo oko ovoga: to je veoma loša navika! Korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje vam odvlači pažnju i može biti uzrok vaše nesreće (saobraćajna nesreća, hapšenje itd.). Carplay dolazi da preciznije odgovori na ovu potrebu. Uz to, nema potrebe da komplikujete svoj život za volanom. To je kopilot koji vam treba. Pored autonomne vožnje koju toliko volite, Carplay će vam ponuditi bezbedniji način da koristite svoj mobilni telefon dok ostajete  fokusirani na svoju destinaciju.

 

KOJE SU KARAKTERISTIKE CARPLAY U CITROENU C5?

Apple Carplay će emitovati ekran vašeg telefona na interfejsu ekrana Citroen C5. Ovo vam daje mogućnost da:

- Obavljajte telefonske pozive bez prekida;

- Šaljite poruke svojim kontaktima i primate ih u isto vreme;

- Za istraživanje na Netu;

- Održavajte svoju komercijalnu vidljivost tako što ćete ostati u kontaktu sa svojim klijentima preko WhatsApp Business-a;

- Pratite navigacione planove;

- Koristite svoje iPhone aplikacije;

- Zabavite se dobrom muzikom ili podkastovima koji podižu raspoloženje;

- Koristite glasovnu komandu Siri.

Kao što vidite, Carplay nudi izvanredno informativno-zabavno iskustvo bez promene vaših navika.

 

KAKO DOBITI APPLE CARPLAY U CITROENU C5?

Prvo bi trebalo da instalirate Apple Carplay modul u vozilo. Ova instalacija je veoma brza. Sve što treba da uradite je da koristite konektore na uređaju da biste to uradili. Modul je Plug & Play, što vam olakšava. Nakon toga, sve što treba da uradite je da povežete svoj pametni telefon sa interfejsom Apple Carplay modula.

Naravno, naši moduli su takođe potpuno kompatibilni sa Android Auto i Mirror Link tehnologijom.

 

Povežite iPhone sa Apple Carplay dekoderom vašeg Citroena C5

Ova veza je izvodljiva samo ako imate najmanje iPhone 5. Carplay ne podržava pametne telefone sa verzijom pre iOS 7.1. Povezivanje se vrši u dva koraka. Morate razlikovati USB vezu i bežičnu vezu. U prvom koraku, pozvani ste da povežete pametni telefon na USB utičnicu Apple Carplay modula. Za drugu mogućnost, potrebno je samo da uspostavite vezu između vašeg uređaja i Carplay dekodera preko Bluetooth-a. U svakom slučaju, na ekranu će se pojaviti ikona i možete početi da koristite Carplay u svom Citroenu C5.