Apple Carplay u BMW serije 1

Apple Carplay u BMW serije 1

Apple Carplay u BMW serije 1

Imati BMW je uvek zadovoljstvo. Ovaj automobil će vam pomoći da obavljate različite poslove na efikasan način. Carplay je uređaj koji je dostupan ovom vozilu i koji vam omogućava da iz njega iskoristite puni potencijal. Šta Apple Carplay predlaže? Kako ga možete ugraditi u BMW serije 1? Ne brini više o tome. U ovom članku saznajte vrhunske informacije o Apple Carplay-u u BMW-u serije 1.

 

KOJI JE KONCEPT CARPLAY-a?

Ideja je da uživate u aplikacijama za pametne telefone što je više moguće dok vozite BMW serije 1. Carplay je alatka koja sprečava da vas telefon ometa. Bilo da se radi o dolaznim pozivima ovde, porukama tamo i još mnogo toga, nećete imati razloga da budete ometani na putu. Apple Carplay će replicirati ekran vašeg pametnog telefona tačno na kontrolnoj tabli BMW-a serije 1. Ovo vam omogućava da obavljate najvažnije telefonske radnje sa volana vašeg automobila. To je slučaj da se to prepozna: Carplay je najbolje rešenje za telefoniranje tokom vožnje.

 

KOJE SU KARAKTERISTIKE CARPLAY-a U BMW-u SERIJE 1?

Apple Carplay jednom instaliran u vaše vozilo će vam olakšati upotrebu. Pored toga što vam pruža primerne informacije i zabavu, Carplay vam pomaže u vožnji BMW-a. Sa ovim uređajem možete:

- Komunicirajte sa svojim najmilijima prema vašim željama;

- Pustite multimedijalni sadržaj za više opuštanja;

- Pratite svoje omiljene radio numere;

- Imate navigacione karte za praćenje saobraćaja;

- Imate pristup kameri da biste zabeležili svoje nezaboravne trenutke;

- Iskoristite glasovnu komandu.

 

KAKO INSTALIRATI APPLE CARPLAY U BMW SERIJE 1?

Pre svega, morate da znate verziju vašeg sistema Serije 1 kako ne biste pogrešili pri izboru modula koji želite da dodate:

BMW Serije 1 : 2006-2009 : CCC sistem

BMW Serije 1 : 2009-2011 : CIC sistem

BMW Serije 1 : 2012-2016 :NBT sistem

BMW Serije 1 : 2017-2020 : EVO sistem

BMW Serije 1 : 2020-2022 : ID7 sistem

Ovaj alat je funkcionalan samo na modelima telefona sa verzijom višom ili jednakom iOS 7.1. Zbog toga morate da imate iPhone pete generacije ili bilo koji drugi kasniji model u svom posedu. Nakon toga, trebalo bi da imate Carplay dekoder u svom BMW-u serije 1. Ne morate da iznosite tešku artiljeriju da biste to uradili.

Uređaj dolazi sa svojim konektorima. Sve što treba da uradite je da ih uključite u napajanje vašeg BMW-a serije 1 i gotovi ste. Najvažnija stvar je urađena. Sada samo treba da povežete iPhone na Carplay da biste mogli da počnete da ga koristite u automobilu.

Postoje dva načina da se ovo uradi. To su veza preko USB-a i veza preko Bluetooth-a.

 

Kako povezati telefon na Carplay preko USB-a?

Poželjno je da koristite originalni kabal da povežete svoj iPhone sa BMW dekoderom Carplay serije 1. Prvi kraj kabla treba postaviti na kraj za punjenje iPhone-a. Što se tiče drugog (koji podseća na USB konektor), ubacićete ga u mrežu Apple Carplay-a koji je prethodno instaliran na vašem BMW-u serije 1.

 

Kako povezati telefon na Carplay preko Bluetooth-a?

Bluetooth režim mora biti omogućen na telefonu. Zatim idite na svoj Carplay uređaj i potražite svoj telefon. Kliknite na njega i potvrdite uparivanje. Na ekranu će se pojaviti ikona koja označava uspešno uparivanje.

To je suština svega što treba da se zna o Carplay-u i kako on funkcioniše u BMW-u serije 1.