Apple Carplay u Audiju sa virtuelnim kokpitom

Apple Carplay u Audiju sa virtuelnim kokpitom

Apple Carplay u Audiju sa virtuelnim kokpitom

U ovom veku, infotainment je u punom jeku i mnoga vozila su opremljena funkcijama koje usrećuju vozače. Ovo je slučaj Audija sa svojim virtuelnim kokpitom. Ovaj integrisani sistem (VC) zaslužuje našu punu pažnju, posebno jer je u potpunosti kompatibilan sa Carplay tehnologijom. Hajde da pogledamo ove tehnološke dragulje!

 

KAKO IZGLEDA AUDIJEV VIRTUELNI KOKPIT?

To je potpuno digitalizovan skup informacija koji se prikazuje na displeju vašeg Audija i omogućava vam da imate kontrolu nad vašom vožnjom. Predstavljene informacije su jasne i koncizne i ne zahtevaju nikakvo prethodno znanje da bi se razumele. Čuveni virtuelni kokpit je sastavni deo Audi MMI multimedijalnog sistema, iako se njegovo programiranje i rad razlikuju od modela do modela. Daje vam mogućnost da koristite svoj mobilni telefon preko džojstika. Ovo vam omogućava da ostanete u kontaktu sa svojom porodicom ne skidajući pogled sa puta ili volana.

 

APPLE CARPLAY : O ČEMU SE RADI?

Carplay tehnologija je funkcija koja je kompatibilna sa Audijevim virtuelnim kokpitom. Ova verzija Apple-ovog IOS-a u automobilu je kreirana da olakša povezivanje između iPhone-a i ugrađenog interfejsa vozila. U stvari, Apple Carplay nudi korisniku sredstva za kontrolu glavnih funkcionalnosti svog telefona, bez kažnjavanja ili plaćanja za nesreću. Ukratko, Apple Carplay je najbolji kopilot za učesnike u saobraćaju. Omogućava vam da kombinujete vožnju i zabavu na bezbedan način.

 

NEKI PRIMERI KARAKTERISTIKA KOJE NUDI APPLE CARPLAY

Usvajanjem alata za pomoć u vožnji američke firme, već ćete moći:

- Prihvatite bilo koji telefonski poziv bez parkiranja automobila;

- Iskoristite prednosti GPS-a, navigacije i mnogih drugih bitnih aplikacija;

- Pišite poruke diktirajući svoje tekstove preko Siri glasovne komande;

- Pretražite internet;

- Pustite muziku, podcaste, pa čak i video zapise;

- Neka vaš iPhone bude prikazan direktno na ekranu vozila;

- Preuzmete kontrolu nad osnovnim kontrolama automobila sa potpunim mirom.

 

KAKO IMATI APPLE CARPLAY U AUDIJU SA VIRTUELNIM KOKPITOM?

Da biste koristili Carplay u svom Audiju, trebalo bi da ga povežete sa MMI sistemom vozila. Da biste to postigli, nemojte preskočiti nijedan od sledećih koraka:

 

Uključite Bluetooth na iPhoneu

Idite na Podešavanja uređaja, a zatim kliknite na Bluetooth, a da ne zaboravite da označite polje za njegovo aktiviranje.

 

Izaberite svoj telefon u Audi interfejsu

Idite na glavni meni vozila, a zatim pritisnite režim "Telefon". Nakon toga, izaberite „Prikači mobilni uređaj“ i dozvolite da vaš iPhone bude uparen sa vašim Audijem. Na kraju, dodirnite funkciju Apple Carplay dok prihvatate da će podaci biti sinhronizovani.

 

Potvrdite vezu

Na ekranu će se pojaviti poruka u kojoj se traži da potvrdite upotrebu Carplay-a na vašem Audiju. Prihvatite to i počnite da eksperimentišete sa Apple Carplay!