Apple Carplay se prekida, zašto?

Apple Carplay se prekida, zašto?

Apple Carplay se prekida, zašto?

Na mrežnim forumima neki vozači postavljaju sebi nekoliko pitanja o korišćenju CarPlay-a ne pronalazeći jasne i precizne odgovore. „Zašto se CarPlay isključuje?“ Jedno je od najčešće postavljanih pitanja na webu. Pa, kako možemo da rešimo ovaj mali problem? Ne brinite zbog toga! Pokazaćemo vam kako da osigurate da se više ne prekida. Idemo !

 

CARPLAY SE ISKLJUČUJE!

Čini se da je redovno isključivanje Apple CarPlay-a jedna od najčešćih briga vozača, bez obzira na verziju iPhone uređaja koji se koristi. Na forumima je suviše retko pronaći efikasno rešenje za ovaj problem.

Prema stručnjacima, teško je znati da li je problem povezan sa ispravkom koju je pokrenula marka Apple ili sa problemom konfiguracije platforme. Međutim, važno je znati da ispravke koje je pokrenula kalifornijska kompanija često rešavaju probleme sa kojima se susreću korisnici Apple CarPlay-a. Stoga je redovno prekidanje veze verovatno povezano sa lošom konfiguracijom.

Pa, kako rešiti ovaj problem?

 

ISKLJUČITE I PONOVO POVEŽITE IPHONE

Nakon povezivanja iPhone-a u CarPlay-u sa automobilom, može se prekinuti nakon nekoliko minuta upotrebe i odbiti pokretanje. Ako je to slučaj, dovoljno je (ponekad) isključiti iPhone, a zatim ga priključiti. Ovaj trik bi vam mogao spasiti život.

U nekim slučajevima vozač jednostavno treba da ponovo pokrene iPhone i to je to!

 

AKTIVIRAJTE WI-FI I BLUETOOTH

Ako se vaš CarPlay redovno prekida bez ikakvog razloga, jednostavno treba da aktivirate Wi-Fi i Bluetooth. Imajte na umu da wi-Fi mora biti prazan za bilo koju vezu. Ovo je velika greška koju su napravili korisnici.

U nekim slučajevima problem može jednostavno biti povezan sa upotrebom pogrešnog USB kabla. Ako je to slučaj, jednostavno treba da koristite originalni kabal.

Ovde gore navedeni saveti mogu vam pomoći da rešite ovaj mali problem sa kojim se vozači često susreću. Tako se CarPlay više neće prekidati.