Apple Carplay na MAC-u!

Apple Carplay na MAC-u!

Apple Carplay na MAC-u!

CarPlay postoji godinama, ali do sada, Apple nije ponudio ništa programerima da testiraju svoje aplikacije, osim kupovine automobila sa kompatibilnim stereo sistemom za automobil što je prava investicija. Međutim, programer Steve Troughton-Smith je istakao da je kompanija nedavno dodala CarPlay simulator aplikaciji za programere pod nazivom Xcode koja vam omogućava da testirate sistem, što vam omogućava da zapamtite da projektujete pojednostavljenu verziju iOS kontrolne table vozila. Sada, umesto kupovine automobila, programeri će moći jednostavno da kupe MAC ili samo nastave da rade na njemu.

Sa ovim emulatorom, koji je dostupan u beta verziji i koji Apple nije spomenuo, možete prikazati prikaz CarPlay ekrana na svom Mac ekranu. U poređenju sa testiranjem hardvera, ovo vam omogućava da radite na računaru i, što je još važnije, olakšava testiranje, posebno kada su u pitanju veličina i proporcije ekrana.

Emulator radi sa iPhone-om koji je fizički povezan sa računarom, koji zatim strimuje CarPlay. A ono što kaže fizički, nužno kaže povezivanje iPhone-a preko USB ili Lightning porta. Firma iz Cupertina takođe pruža virtuelne kontrole za simulaciju rada automobila, a poput iOS simulatora Xcode-a, takođe možete simulirati pokrete dodirom pomoću trackpad-a da biste simulirali najnoviji pad u vozilima kao što su Mercedes, Lexus, Audi i mnoga druga.

Da biste ga koristili, ne morate samo da imate instaliran Xcode 13.2 ili noviji, već i da preuzmete dodatne alate za ovu verziju. Dakle, ako niste programer u ovoj oblasti, od toga nemate nikakve koristi. Za početak je očigledno potreban Apple nalog, a ne obavezno plaćeni nalog. Nakon preuzimanja ovih alata, naći ćete aplikaciju „CarPlay Simulator“ u fascikli „Hardver“, koja će biti premeštena u fasciklu Applications na Mac-u. Zatim morate povezati iPhone na Mac i CarPlay interfejs bi se trebao pojaviti automatski.

Da rezimiramo, mogućnost pokretanja Carplay-a za testiranje na vašem MAC-u je veliki napredak za programere jer će se matična Carplay aplikacija pokrenuti kod kuće, a ne u vozilu. Imajte na umu da Carplay na Mac-u ostaje u beta verziji za sada i verovatno će biti ažuriran na stabilnu i konačnu verziju za zadovoljstvo programera koji rade na razvoju Apple Carplay kompatibilnih aplikacija.