Apple Carplay na iPhoneu 12

Apple Carplay na iPhoneu 12

Apple Carplay na iPhoneu 12

Apple je bio zakazao za septembar 2020. godine, ali nije predstavio iPhone 12, najočekivaniji pametni telefon ove godine. Ovo je verovatno zbog zdravstvene situacije sa  kojom se svakodnevno susrećemo. Za one koji žele da ga naruče, Apple CarPlay nudi mnoge funkcije na tabli. Vozač čak može da koristi iPhone 12 za otvaranje i pokretanje automobila. U osnovi, on može da radi sve što obično voli da radi sa svojim iPhoneom tokom vožnje i u potpunoj sigurnosti.

 

CARPLAY NA VAŠEM IPHONEU 12: OTVORITE I UPALITE AUTOMOBIL

Neki 2021 modeli automobila omogućavaju nam da otvorimo ili pokrenemo vozilo klikom na samo jedno dugme na našem iPhone 12. Apple CarPlay nam omogućava da imamo ovu vrlo korisnu novu funkciju. A šlag na torti, čak je moguće deliti virtuelni ključ sa članovima porodice.

Uz CarPlay, vozači takođe mogu da koriste svoj iPhone 12 na pametan i siguran način. Može da traži rute, upućuje ili prima pozive, šalje ili prima SMS poruke, stavlja muziku ... Sve preko ekrana navigacije.

 

KONTROLA CARPLAY I SIRI GLASA

Kao što verovatno znate, CarPlay integriše Siri glasovnu kontrolu, funkciju koja je sve korisnija u vozilu. Kompatibilan je sa komandama u vozilu. Tako možete jednostavno koristiti Siri za otvaranje aplikacije, pozivanje, pronalaženje rute ... držeći pogled na putu i ​​ruke na volanu.

CarPlay podržava mnoge aplikacije iPhone 12, uključujući aplikacije za audio, glas i razmenu poruka koje redovno koristimo.

Imajte na umu da postoji više od 500 modela vozila kompatibilnih sa Apple CarPlay-om. Dakle, ako razmišljate da naručite iPhone 12, bolje je da u svom automobilu imate CarPlay.

Imajte na umu da je takođe moguće uživati u CarPlay-u u automobilu zahvaljujući kompatibilnoj dodatnoj opremi, kao što su Alpine, JVC, Pioneer, Kenwood, Blaupunkt itd.